Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na području Općine Kumrovec napreduju „punom parom“


Razgovarali smo s načelnikom Općine Kumrovec Robertom Šplajtom, koji se osvrnuo na intenzivne radove koji se provode na području Općine. Vila Kumrovec je prijavljena na INTERREG natječaj za koji još čekaju rezultate. U taj je natječaj Općina ušla sa susjedima iz Republike Slovenije.

– Veseli nas što smo pokrenuli puno stvari koje su vezane uz Vilu Kumrovec i arboretum, tako smo trenutno u fazi izrade dokumentacije sa stručnjacima i konzervatorima. Dok smo ovaj tjedan krenuli sa uređivanjem okoliša, mičemo suho i dotrajalo drveće, a 6. 4. očekuje nas i radna akcija čišćenja staza – najavio je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.


Pored navedenog na javnim površinama u Kumrovcu sadi se 30 sadnica drveća, pa će tako Kumrovec biti bogatiji za malolisne lipe, divlje trešnje, tužne vrbe, sibirske brijestove i gorske javore.

– Moramo se pohvaliti i donacijom sadnice „Gupčeve lipe“, pa tako ovim putem zahvaljujemo našem vijećniku Saši Bardaku i Općini Gornja Stubica. U završnoj smo fazi rekonstrukcije parka oko zgrade Općine Kumrovec, čiji je cilj zamjena opločnog dijela koji je bio pun dotrajalih betonskih ploča sa suvremenim betonskim opločnicima. Omogućit će se neometani pristup i kretanje osobama s teškoćama u kretanju te će se ugraditi nova komunalna i parkovna oprema – dodaje Šplajt.


Osim uređenja i postavljanja novih klupica u parkovima te sadnje sadnica stabala, u tijeku je rekonstrukcija DC229 dionica Zagorska Sela-Razvor DC 205, izvanredna sanacija DC205 u naseljima Razvor i Risvica. Presvučen je novi asfaltni sloj u Razvoru u duljini od 650 m², dok je u Risvici presvučeno 900 m² te je saniran i nogostup.


– Općina Kumrovec zahvaljuje Hrvatskim cestama na odličnoj suradnji, Županijskoj upravi za ceste KZŽ čiji su djelatnici presvukli novim asfaltom kolnik u duljini od 1 kilometra prosječne širine 6 metara od DC 205 do naselja Kladnik (Politička škola), a započeli su i sanacijom klizišta u istom naselju. Klizište bi trebalo biti u potpunosti sanirano krajem ove godine. Kao načelnika Općine Kumrovec vesele me svi radovi na našem području, bilo oni koje sami radimo ili u suradnji s drugim institucijama. Volimo raditi, pogotovo me veseli kad se vidi da je obavljen dobar posao i projekti koje smo realizirali. To me potiče na daljnji rad, da naš kraj ide naprijed i da ima dobru perspektivu – zaključio je načelnik Šplajt.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook