Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Općine Kumrovec za iduću godinu iznosi 15,8 milijuna kuna

Proračun je Općinsko vijeće Kumrovca usvojilo jednoglasno

  • Robert Šplajt, načelnik Općine Kumrovec

    Robert Šplajt, načelnik Općine Kumrovec


Na sjednici Općinskog vijeća Općine Kumrovec održanoj u petak usvojen je jednoglasno Proračun za 2022. godinu u iznosu od 15.827.336,00 kuna. Proračunom se predviđa nekoliko značajnih kapitalnih projekata koji će omogućiti daljnji razvoj općine i povećanje standarda života.

-Riječ je o značajnijim projektima poput rekonstrukcije i dogradnje sportskog centra Kumrovec u vrijednosti od 7,5 milijuna koji je prijavljen preko APPRR ruralni razvoj mjera 7.4.1., rekonstrukcija Parka oko zgrade Općine u iznosu od 375.000,00 kuna prijavljenog na natječaj LAG-a, nastavak projekta uređenja Park šume Dubrava u iznosu od 235.000,00 kuna, te rekonstrukcija klizišta u iznosu od 650.000,00 kuna - rekao je načelnik Šplajt.
U protekom razdoblju bili smo jedna od uspješnijih općina po povlačenju financijskih sredstava preko nacionalnih i EU fondova, pa nema razloga da tako ne bude i naredne godine, nastavio je načelnik Šplajt.

Uz velike projekte Općina planira i iduće godine osigurati značajna sredstva za male projekte i mlade, kao što smo uvijek naglašavali, Kumrovec ostaje na mladim generacijama. Nastavljamo s održavanjem i izgradnjom objekata komunalne infrastrukture, poticanjem razvoja turizma i kulture, programima socijalne skrbi i novčane pomoći, programima za jačanje gospodarstva, pomoći udrugama te programima za osnovno, srednjoškolsko i visoko obrazovanje.

U ukupne prihode Plana Proračuna općine Kumrovec uvršteni su i prihodi Dječjeg vrtića "Jaglac" kao proračunskoga korisnika koji za 2022. Godinu iznose 1,412.220,00 kuna. Ovaj Proračun osigurava nastavak radova i razvoja Općine Kumrovec kako bi Kumrovec izgradili u "mjesto po mjeri svakog stanovnika", zaključio je Robert Šplajt.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook