Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovci iz četiri škole u Kumrovcu učili o ponašanju u prometu

OŠ Josipa Broza Kumrovec bila je domaćin Jumicaru - Programu prometne kulture za najmlađe


U utorak je na igralištu OŠ Josipa Broza u Kumrovcu bilo vrlo živo. U sklopu projekta Jumicar kojim se učenici drugih razreda osnovne škole educiraju o ponašanju u prometu u Kumrovcu se okupilo stotinjak djece iz četiri osnovne škole s područja naše županije. Uz učenike škole domaćina sudjelovali su i učenici OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli, OŠ Krapinske Toplice i OŠ Veliko Trgovišće.

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU krapinsko-zagorska, PP Klanjec, Županijsko društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, DCK Klanjec, DVD Kumrovec pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Krapinsko – zagorske županije, općine Kumrovec, Veliko Trgovišće, Krapinske Toplice i Kraljevec na Sutli.

Drugi razredi prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i protupožarnoj zaštiti te kroz igru mnogo toga naučili. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali njihovi stariji kolege.

– Općina Kumrovec podržava ovakve akcije gdje se djeca educiraju o sigurnosti u prometu i uviđaju koliko je potrebno poštivati prometna pravila i biti preventivno educiran, a kasnije i biti oprezan kao sudionik u prometu. Svakako ćemo i dalje podržavati ovakve akcije tijekom kojih djeca upoznaju i odgovorne poslove kojima se naše žurne službe bave – rekao je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

– S radošću smo ugostili učenike i učiteljice drugih razreda okolnih škola kako bi učenici kroz "Program prometne kulture za najmlađe" naučili kako se ponašati u prometu. Zahvaljujemo svima koji su pomogli i sudjelovali u organizaciji ovog projekta, a posebno Općini Kumrovec i Općini Zagorska Sela te Krapinsko-zagorskoj županiji. Veselimo se sljedećem susretu – rekla je Maja Preglej ravnateljica OŠ Josipa Broza Kumrovec.

 

 

 

 

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook