Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području ove općine veliki radovi: Sanira se 6 klizišta i 5 cesta

Vrijednost radova za sanaciju klizišta iznosi 840.000,00 eura


Zahvaljujući sredstvima dobivenim putem projekata prijavljenim preko MINGOR-a, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Općina Kumrovec je dobila sredstva u iznosu od 840.000,00 eura te pokrenula radove na sanaciji klizišta.

– Saniramo dva klizišta u naselju Kladnik, potom u Škrniku te u Kumrovcu u ulici Antuna Mihanovića. Dva su klizišta već sanirana; u Ulici Svetog Roka i ono u Dugnjevcu. To je šest klizišta koja moraju biti sanirana do 30. lipnja. Nadam se da će nam vrijeme dozvoliti da sve završimo u zakazanom roku – izvijestio je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Na području Kumrovca obnavljaju se i ceste oštećene u petrinjskom i zagrebačkom potresu u naselju Podgora, potom Risvica prema crkvi Majke Božje Snježne i cesti Razvor – Razvor Vrhi, čija sanacija treba započeti ovih dana. Također se saniraju i ceste u Ulici Svetog Roka, kao i ona u naselju Dugnjevec. Rok za završetak ovih radova je također 30. lipnja.

– Ti radovi koji se realiziraju preko Krapinsko-zagorske županije vrijedni su 706.000,00 eura, odvijaju se dobrim tempom i siguran sam da će biti završeni na vrijeme. Moramo zahvaliti i Hrvatskoj vladi koja je omogućila povlačenje tih sredstava za sanaciju šteta od petrinjskog i zagrebačkog potresa te premijeru koji je uspio izlobirati ta, za Republiku Hrvatsku vrlo značajna sredstva iz Fonda solidarnosti EU koja su omogućila sanaciju navedenih šteta. Moramo zahvaliti i Krapinsko-zagorskoj županiji na dobroj suradnji i razumijevanju za potrebu pravovremene sanacije šteta – rekao je kumrovečki načelnik Šplajt.

 

 

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook