Prethodni članak
Sljedeći članak

Muzej Staro Selo Kumrovec pripremio glazbenu poslasticu u 'Noći muzeja'

I u Muzeju Staro selo Kumrovec održala se Noć muzeja


U Muzeju "Staro selo" Kumrovec ovogodišnju Noći muzeja otvorili su učenici i profesori Glazbene škole  Pregrada, Područnog odjela Kumrovec uzbudljivim koncertom u punoj učionici Osnovne škole Kumrovec i zbornim pjevanjem i sviranjem dokazali da su talentirani za glazbu uz dobar pedagoški rad svoje glazbena škole, što su i na brojnim produkcijama i pojavljivanjima učenika na natjecanjima.

Program je nastavljen nastupom Etno udruge "Zipka" Kumrovec, koja s s voditeljicom Zdenkom Poljak,  slave 18. Godinu svog postojanja i uspješnog djelovanja, napjeva i plesova kumrovečkog kraja. Poljak je poznata na lokalnoj sceni, ali i na brojnim nastupima  širom Hrvatske. Ove noći predstavila se spletom pučkih napjeva, vezane i uz  Ophode Jure Zelenog, koji slavi 15. obljenicu svojih etno-nastupa."Zipka" je zaslužna za upis Jurjevskih običaja na listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske

 Nakon što je pozdravila nazočne ljubitelje glazbe, voditeljica Muzeja "Staro selo" Kumrovec, muzejska pedagoginja i viša kustosica, Tatjana Brlek je istaknula da se ove godine održava 15. po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom  zagrebačkih muzeja da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju Hrvatskih muzeja. I kumrovečki muzej se može pohvaliti s nekoliko jubileja: 5 godina ove glazbene škole, 10 godina sudjelovanja  u programu Noć muzeja, navršenih 10 godina manufestaciuje  Ophodi Trikraljskih zvjezdara i Ophoda jure Zelenog.

S program ovogodišnje Noći muzeja povezana je i godina održavanja interaktivnih programa i manifestacija prepoznatljivih za ovaj muzej i Noć muzeja, Ophodi Trikraljskih zvjezdara, Ophodi Jure Zelenog predstavljeni su projekciijom na otvorenom. Tijekom trajanja programa  posjetitelji su razgledali i stalne muzejske postave, a posebno tradicijsku zagorsku svadbu.

Bogati program u Noći muzeja "Staro selo" Kumrovec zaokružio i Duo Alla Danza:pofesori glazbe na glazbenmoj Školi Pregrada: Gorana Tomašić Šragalj, flauta i Slaven Špoljarić, gitara, koji su sa svojim izvedbama 13 kompozicija Bacha, Chopina, Beethovena i desetak drugih glazbenih velikana, ostavili dubok dojam na ljubitelje glazbe.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook

Na dijelu dionice A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra.Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program