Prethodni članak
Sljedeći članak

Mališani s područja Općine Kumrovec koji idu u kumrovečki vrtić imat će besplatan vrtić u lipnju

Iz Kumrovca nam stiže vijest da je Općini dodijeljeno 220.000,00 kuna iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za potrebe Dječjeg vrtića „Jaglac“


Sredstva su dodijeljena Općini za četrdesetoro djece u Dječjem vrtiću „Jaglac“, koja imaju prebivalište u Općini Kumrovec, a pohađaju kumrovečki dječji vrtić. Radi se o sredstvima koja se dodjeljuju za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini:

„Želimo pomoći roditeljima i njihovom kućnom budžetu u ovo teško doba inflacije“

–Iz tih će se sredstava roditeljima koji imaju djecu s područja Općine Kumrovec u lipnju osigurati besplatan vrtić, a ostatak sredstava će se utrošiti na poboljšanje obavljanja predškolske djelatnosti u vrtiću za nabavku opreme, za povećanje određenih prava koja imaju djelatnice u vrtiću te za poboljšanje prehrane i podmirivanje troškova energenata. Drago mi je što možemo osloboditi roditelje barem jednomjesečnog plaćanja dječjeg vrtića i na taj način pomoći njihovom kućnom budžetu u ovo teško doba inflacije– izvijestio je načelnik Robert Šplajt.

„Ovakve mjere pravi su način da se popravi demografska slika u malim mjestima“

Kumrovečki načelnik dodaje kako bi ova  mjera svake godine trebala biti prisutna u svim općinama i gradovima:

–To bi trebala biti poticajna mjera Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Vlade Republike Hrvatske, koja bi trebala biti raspisana bez ikakvog natječaja, da svi gradovi i općine koji imaju dječje vrtiće mogu to pravo iskoristiti. Bio bi to poticaj države da na takav način pomogne da demografska slika u manjim, ruralnim sredinama bude bolja, a ne da se moramo javljati na natječaj i onda ako prođemo – prođemo, ako ne, nikom ništa– zaključio je Šplajt.

 

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook