Prethodni članak
Sljedeći članak

Kumrovec godišnje posjeti više od 100.000 posjetitelja

U Kumrovcu se ovih dana planiraju i razrađuju programi i ideje za manifestacije koje slijede u ovoj godini


Osim održavavanja umjetničkih i kiparskih kolonija, glavne atrakcije u Kumrovcu koje slijede bit će manifestacije WRC Croatia u travnju, Dan mladosti u svibnju, Zagorska svadba i Turnir „Boris Mutić“ u lipnju, Eko, etno, fletno festival Kumrovec u kolovozu, Rally Kumrovec u rujnu, Martinje u studenome i Advent u prosincu.

Ove tradicionalne manifestacije svake se godine obogaćuju dodatnim sadržajima, a sve u svrhu razvoja kulture na kumrovečkom području. Valja spomenuti i novi atraktivan sadržaj koji je idealan za obitelji s djecom, naime podno Spomen doma nalazi se Park šuma Dubrava gdje posjetitelji mogu prošetati kroz bajku.

– Kumrovec ima velikog potencijala biti popularna turistička destinacija, naravno najveće atrakcije su Etnološki muzej „Staro selo“ i Titova rodna kuća i spomenik hrvatskoj Himni, zbog kojih Kumrovec godišnje posjeti više od 100.000 posjetitelja. Kumrovec je mjesto koje odiše posebnošću, ponajviše zbog dobrih domaćina i Kumrovca kao lokaliteta, kombinacijom prirodne i kulturne baštine te zabavno-edukativnim iskustvima. Strategiju turističke ponude stvaramo tako da se  kvaliteta života stanovništva i kvaliteta ponude posjetiteljima nadopunjuju – rekao je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

 

 

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook