Prethodni članak
Sljedeći članak

Kumrovčane 19. prosinca očekuje Božićni koncert, najmlađi će se razveseliti darovima, a mjesto je već okićeno božićnim ukrasima

Unatoč pandemijskim uvjetima i ove će se godine, doduše nešto skromnije, obilježiti doba adventa u Kumrovcu


Kumrovec je ovih dana osvanuo u Božićnom duhu. Djelatnici Općine okitili su kumrovečke ulice i trg ispred Općine te uz pomoć Društva „Naša djeca“ napravili adventski vijenac.


Za predbožićno vrijeme predviđen je Božićni koncert koji će se održati 19. prosinca s početkom u 17 sati uz nastupe zborova, puhačkih orkestara, paljenje četvrte adventske svijeće i puštanje lampiona. Bit će tu i kumrovečke udruge, Društvo „Naša djeca“, vinogradari koji će imati svoje štandove, kako bi se posjetitelji zagrijali kuhanim vinom i toplim čajem, a umirovljenice će ispeći fine kolače. Nakon toga, 23. prosinca, kada je posljednji školski dan ove godine, u suradnji s Društvima „Naša djeca“ Kumrovec i Zagorska sela Općina će darovati svu djecu i djelatnike u vrtiću i u školi prigodnim paketima.– Advent u Kumrovcu obilježiti ćemo ove godine u nešto skromnijem izdanju zbog epidemiološke situacije u cijeloj zemlji. No, i opet će biti održan. Želja nam je da ipak ljudi u ovo predblagdansko doba osjete čari samog adventa, da nismo toliko zatvoreni sami u sebe zbog situacije koja vlada i da se malo svi skupa podružimo na tim našim otvorenim prostorima. Voljeli bismo da mještani uživaju u samom ugođaju i u svemu tome što ćemo pripremiti kroz advent u Kumrovcu – poziva Kumrovčane na druženje načelnik Općine Robert Šplajt.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook