Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] Obilježen Dan općine Kumrovec; dodijeljena plaketa, priznanja i zahvalnice

Na Svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama


Svečanost je tradicionalno započela paljenjem svijeća ispred spomenika hrvatskoj himni „Lijepoj našoj“ u Zelenjaku. Vijenac je položio načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt uz pratnju općinskih vijećnika te predstavnika kumrovečkih udruga, a svečanost je popratila glazba Puhačkog orkestra „Lijepa naša“.

Uslijedila je svečana sjednica Općinskog vijeća u prostorijama novouređenog Društveno-kulturnog doma, u nazočnosti članova Vijeća i dobitnika priznanja, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomica Broz čestitavši okupljenima Dan Općine koja ove godine slavi svoj 24 rođendan. Načelnik Općine Robert Šplajt osvrnuo se na proteklu godinu, a tim je povodom i prikazan film koji je dočarao realizirane projekte u proteklom razdoblju.

Šplajt: „Kumrovec ima ogroman potencijal kojeg treba staviti u funkciju kako bi mogao postati vodeći u kontinentalnom turizmu“

– Moj tim i ja napravili smo u ovom prošlom mandatu puno toga dobroga za naš mali Kumrovec. To se vidi na svakom koraku. Dajemo se puno u našu Općinu, radimo maksimalno koliko god možemo i s našim skromnim proračunom mislim da poneki puta radimo čuda. Mogu se još samo osvrnuti ukratko na buduće projekte. Planiramo izgradnju glamping naselja, bazena u centru Kumrovca. U Kumrovcu raspolažemo termalnim izvorima koje nismo nikad iskoristili, a sad imamo sve spremno za apliciranje na neki od budućih natječaja da tu pokrenemo jedno glamping naselje, napravimo bazene, jer mislim da će to samo još više obogatiti turistički kraj i potencijal Kumrovca. Tu je i famozna Politička škola, koju još nismo uspjeli staviti u funkciju, nadamo se da ćemo uspjeti u sljedećem razdoblju. Isto tako, siguran sam da ćemo sljedeće godine riješiti pitanje Spomen-doma, da ćemo imati investitora u taj hotel. Idemo dalje i mislim da je ogroman potencijal ispred nas i da samo treba to staviti u funkciju da bi Kumrovec mogao postati vodeći u kontinentalnom turizmu – rekao je Šplajt zahvalivši svim suradnicima.

Sjednici su prisustvovali načelnici susjednih općina iz Zagorja, a također i predstavnik susjedne Bistrice ob Sotli te predstavnici kumrovečkih udruga i drugi gosti. Rudolf Mlinarić poklonio je Općini poklone steklarstva „Vidmar“ iz Novog Mesta u Sloveniji te naglasio kako planira sljedeće putovanje u Kolumbiju gdje će Kumrovec ponovno ponosno promovirati. Dječji načelnik Općine Kumrovec Petar Županić poklonio je Zahvalnicu načelniku Robertu Šplajtu ispred Osnovne škole kao zahvalu za sve doprinose i ulaganja u školu. Blanka Stipčić Berić, načelnica Kraljevca na Sutli, čestitala je u ime gradonačelnika i načelnika. Župan susjedne Bistrice ob Sotli, Franjo Debelak, čestitao je u svoje ime i ime župana Općine Podčetrtek Petera Misje.

Smičić Slovenec: „Kumrovec ima velike, ali i realne planove“

Skupu se obratila i izaslanica župana KZŽ, Mirjana Smičić Slovenec:

– Prije svega iskrene čestitke na svemu što smo vidjeli u filmu i izuzetno mi je drago, da imate ovako velike, a opet realne planove za Kumrovec, da želite svi zajedno Kumrovec učiniti jednom jakom turističkom destinacijom, gospodarski jakom destinacijom te destinacijom koja je bogata kulturom i da ovi mladi ljudi ostanu živjeti u Kumrovcu. Krapinsko-zagorska županija bit će ovdje da vas podrži u svim vašim nastojanjima i ostvarenju svega što ste planirali – rekla je Smičić Slovenec.

Dan Općine također je Kumrovčanima čestitao i Savjetnik ministrice poljoprivrede, Kruno Lukačić:

– Velik broj projekata je odrađen, velik broj projekata se priprema, a vjerujem i da će se nastaviti u tom nizu. Vjerujem da će gospodin Šplajt i dalje nastaviti tim tempom odrađivati te sve projekte. Čestitam mu na reizboru, što je dokaz da su se svi ujedinili kako bi Kumrovec bio taj izbrušeni biser u Hrvatskom zagorju. Vjerujem da ćete i ovaj projekt, koji je iz mojeg ministarstva, ostvariti, da ćemo biti tu na otvaranju sportskog centra, kako bi to postalo jedna velika cjelina i nastavak ulaganja u Općinu – čestitao je Lukačić.

Dobitnici zahvalnica, priznanja i plaketa

Na Svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Ove godine priznanja su primili: Mirjana Štvanek, posthumno za izniman doprinos u obrazovanju brojnih generacija učenika OŠ Josipa Broza, Mehurček d.o.o., za dugogodišnje poslovanje i doprinos unapređenju gospodarstva na području Općine Kumrovec i Alba Profil d.o.o., za 20 godina uspješnog poslovanja i doprinos unapređenju gospodarstva na području Općine Kumrovec. Zahvalnice su dodijeljene Željku Iliću, za izradu i donaciju drvenih skulptura za ukrašavanje parka u Kumrovcu i park šume Dubrava, Toniju Starešini, posthumno za izniman doprinos u radu u udrugama i razvitku boljeg društvenog života u Općini Kumrovec, Rudolfu Mlinariću, za promicanje Općine Kumrovec u svijetu, Udruzi Inicijativa za razvoj Općine Kumrovec, za dugodišnji rad i zalaganje te doprinos realizaciji projekta park šume Dubrava te Božici Berc, za dugogodišnji volonterski rad na manifestacijama i rad s djecom u sklopu dječje zadruge „Božićnica“.

Željki Töpfer plaketa za životno djelo

Plaketu povodom Dana Općine primila je umirovljena dugogodišnja ravnateljica kumrovečke osnovne škole Željka Töpfer, za doprinos razvitku Općine Kumrovec te dugogodišnji odgojno-obrazovni rad i vođenje OŠ Josipa Broza, koja se u ime svih dobitnika priznanja zahvalila te istaknula kako je ponosna na Općinu Kumrovec i njen uspješan razvoj.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Etno udruga „Zipka“ i Klapa Brv koji su svojim nastupima razveselili nazočne uzvanike.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook