Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] U Kumrovcu se igra turnir u čast velikom sportskom novinaru: 'Bio je institucija i hodajuća enciklopedija velikog duha, humora i dobrote'


Memorijalni malonogometni turnir Boris Mutić održava se danas, po 11. puta, u Kumrovcu. Mjesto uz koje je legendarno sportski novinar i komentator HRT – a od djetinjstva vezan upravo njemu u čast organizira ovaj turnir, koji je ove godine okupio desetak ekipa.

Nakon nastupa Desinićkih mažoretkinja, tradicionalno, turnir je otvorio 'okršaj' ekipe HRT – a i Krapinsko – zagorske županije, kojega je Županija dobila s 2:0.

Kumrovečki načelnik Robert Šplajt istaknuo je kako je ovaj turnir najmanje što je Mutić zaslužio, kao ličnost koja je obilježila ne samo ovaj zagorski kraj, nego i Hrvatsku pa i šire. – On je naš Kumrovčan i ovu ćemo tradiciju, u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom i sa svim drugim sponzorima, održavati i dalje te dizati na još jedan viši nivo – rekao je Šplajt.

-Borić Mutić je institucija, sportski novinar koji je ostavio traga ne samo u Hrvatskoj, nego i puno šire. Imao sam privilegiju družiti se s njime i njegovom obitelji i bili su to nezaboravni trenuci. Mogao sam ga slušati dugo, bio je hodajuća enciklopedija, znaš je sva prvenstva u svim sportovima, olimpijade, imena, rezultate i dogodovštine s takmičenja. Bio je čovjek velikog duha, humora i dobrote – istaknuo je župan Kolar.

Osim za druženje i nogomet, ovaj je turnir bio još jedna prilika da se Mutićevi kolege s HRT – a prisjete dogodovština koje su s njime proživjeli. – Imao sam sreću raditi i surađivati s njime. Bio je hodajuća enciklopedija, uvijek spreman pomoći drugima, a njegovi vicevi i pošalice sve su nas činile veselima i sretnima. Tako da ne može proći niti jedna godina, a da ne dođemo odati počast velikanu naše sportske redakcije – rekao je Marko Šivak s HRT – a.

U tijeku je natjecanje, odnosno turnir u kojem će desetak ekipa odmjeriti snage u malom nogometu.

 

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook