Prethodni članak
Sljedeći članak

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: Gospođa Yu tražila odgodu plaćanja Političke škole do 31. prosinca

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se kineskim investitorima produlji rok za plaćanje


Kako smo već pisali i ranije, kineska poduzetnica Jinag Yu dobila je produljeni rok do 11. studenog za plaćanje Hotela Zagorje, odnosno Političke škole. Od utorka ujutro pokušavali smo od Ministarstva državne imovine dobiti informaciju je li gospođa Yu uplatila potrebnih 14 milijuna kuna. Odgovor smo dobili tek danas i to ne baš najoptimističniji. Jinag Yu tražila je produljenje roka po drugi puta. - Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. podnijela je novi zahtjev za produljenje roka plaćanja kupoprodajne cijene i naknada utvrđenih Ugovorom o kupoprodaji, do 31. prosinca 2019. godine. Kao razlog navedena je i dalje nepovoljna politička situacija između Posebne upravne regije Hong Kong i Republike Kine, zbog čega je otežan transfer novčanih sredstava – rekli su nam iz Ministarstva državne imovine.

Kako su dodali, na današnjoj sjednici, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o izmjeni Odluke o izboru ponuditelja i prodaji nekretnine u k.o. Razvor, u naravi Hotel Zagorje (bivša Politička škola u Kumrovcu), kojom se mijenja rok plaćanja kupoprodajne cijene Hotela Zagorje te se kineskoj tvrtki produljuje rok za plaćanje do zadnjeg dana ove godine. - Vlada RH je Odlukom prihvatila navedeni zahtjev te će se s trgovačkim društvom Zhongya nekretnine d.o.o. sklopiti aneks Ugovora o kupoprodaji. Ukoliko kupac, odnosno tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o., ne ispuni ugovornu obvezu do 31. prosinca 2019., Ugovor će se raskinuti po samom Zakonu te će se zadržati iznos jamčevine uplaćen u korist Državnog proračuna – odgovorili su za portal zagorje.com iz resornog ministarstva.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook

Zbog jakog vjetra na A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina v...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program