Prethodni članak
Sljedeći članak

Besplatan vrtić za mališane još dviju zagorskih općina

Općina Kumrovec pokriva troškove plaćanja udjela roditelja s područja Općine Kumrovec i Općine Zagorska Sela za 6. mjesec Dječjeg vrtića "Jaglac"


U Dječjem vrtiću Jaglac ukupno je 67-ero polaznika s područja Općine Kumrovec i Općine Zagorska Sela kojima će se omogućiti besplatan boravak u mjesecu lipnju ove godine. To je već druga godina za redom što Općina Kumrovec ostvaruje prava na ta sredstva.

– Jako smo zahvalni Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade što misli na ruralna područja i što misli na život u tim mjestima i da nam na taj način mladi i djeca imaju bolji predškolski i školski odgoj. Tu moram reći isto tako i da ćemo u mjesecu lipnju osloboditi sve roditelje s područja Kumrovca i Zagorskih sela čija djeca pohađaju Dječji vrtić „Jaglac“ plaćanja vrtića i na taj način ih ipak rasteretiti troškova sufinanciranja Dječjeg vrtića „Jaglac“ i omogućiti da se tim sredstvima nabavi oprema za dječji vrtić. Moram naglasiti da nam je vrtić pun i da imamo problema sa smještajem sve djece, ali nadam se da ćemo otvaranjem područnog dječjeg vrtića u Zagorskim Selima riješiti taj problem i da ćemo taj dječji vrtić tijekom sljedeće dvije godine i izgraditi. Rezultat je to suradnje s načelnicom Općine Zagorska Sela Ksenijom Krivec Jurak koja je pokrenula taj projekt, a mi smo ga podržali. Time bismo smjestili svu djecu u naš glavni vrtić i u područni vrtić u Zagorskim Selima – rekao je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.Dječji vrtić Jaglac uspješno surađuje s Općinom Kumrovec koja je osnivač te Zagorskim Selima:
– U dogovoru s načelnikom Općine Kumrovec, gospodinom Robertom Šplajtom, ove godine donijeli smo zajedničku odluku da će se roditelji s područja Općine Zagorska Sela, a čija djeca pohađaju Dječji vrtić „Jaglac“ u Kumrovcu, biti oslobođeni plaćanja vrtića za svoju djecu, dok će Općina Zagorska Sela uredno podmiriti svoju obvezu za mjesec lipanj. Taj dogovor potvrđuje komunikaciju koju cijelo vrijeme projiciramo prema javnosti, a to je da svim temama prilazimo jednim partnerskim i prijateljskim odnosom i mislim da smo time dokazali da i to što smo krenuli u gradnju vrtića koji će biti područni vrtić Dječjeg vrtića „Jaglac“ samo dokazujemo da činimo sve što je u našoj mogućnosti da poboljšamo kvalitetu života naših mještana. Općina Kumrovec je ostvarila sredstva prijavom na Državni ured za demografiju i mlade, a mi, obzirom da nemamo nikakvog oblika predškolskog odgoja u Zagorskim Selima, nismo u mogućnosti aplicirati na taj natječaj i sporazumom i dogovorom s Općinom Kumrovec postigli smo najbolje što smo mogli u ovoj situaciji – izjavila je načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak.

Načelnik Šplajt pohvalio je i suradnju s dječjim vrtićem i njegovom ravnateljicom Jelenom Bašić:
– Djeca svojim nastupima uljepšavaju svaku manifestaciju, svaku priču koja je vezana uz našu općinu i Staro selo Kumrovec. To je jedno veselje, veselje je rad s djecom, svi smo radosni kada ih vidimo na nekom nastupu, a i mi se trudimo sufinancirati ili financirati u najvećoj mogućoj mjeri i predškolski i školski odgoj. Što se tiče te mjere Središnjeg ureda za mlade i demografiju, mislim da bi ona trebala postati stalna, ne da se mi prijavljujemo na natječaj, već da te poticaje dobivamo svake godine za lakši rad predškolskog odgoja – zaključio je kumrovečki načelnik.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook