Prethodni članak
Sljedeći članak

STRAVA U ZAGORJU: Polio majčinu kuću benzinom i zapalio je. Njegov sin ozlijeđen, on uhićen


Stravičan događaj zbio se sinoć nešto prije 19 sati u Gregurovcu kod Krapinskih Toplica.

Jasno je to tek sada, nakon što je policija dovršila očevid o požaru o kojem smo izvjestili već OVDJE ranije jutros .

Podsjetimo, sinoć je izbio požar u obiteljskoj kući kod Krapinskih Toplica. Vatrogasci su dojavu zaprimili putem Vatrogasnog operativnog centra i aplikacije FireApp Hrvatska, a uz Zagorsku javnu vatrogasnu postrojbu Zabok i Klanjec, dakako, na intervenciju su izašli i lokalni vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice.

"Nakon što je zaprimljena dojava o požaru kuće, navalno vozilo s 3 vatrogasca izlazi u 19:05h s obzirom da su se operativci vraćali u spremište s pranja ceste. Koju minutu kasnije izlazi AC s 3 vatrogasca te dva kombi vozila sa 7 vatrogasca. Uz djelatnike ZJVP Zabok i Klanjec lokalizirali smo i ugasili požar. U spremište smo se vratili u 21:20h", rekli su iz DVD-a.

No, kako doznajemo, priča je daleko stravičnija nego što se u prvim trenucima mislilo. Naime, kuća je namjerno zapaljena, a zapalio ju je sin vlasnice kuće. 

U kući s njegovom majkom živi i mladi sin muškarca koji je podmetnuo požar, a upravo je u sinoćnjem požaru taj njegov sin i lakše ozlijeđen.

Iz policijske uprave krapinsko - zagorske priopćili su kako je počinitelj uhićen.

-Obavljenim očevidom policijskih službenika u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je kako je do požara došlo u prostoriji potkrovlja obiteljske kuće uslijed zapaljenja zapaljive tekućine otvorenim plamenom te se požar proširio na cijelo potkrovlje i krov. Vezano uz izazivanje požara, u prostorijama policije uhićena je jedna osoba nad kojom se provodi kriminalističko istraživanje - kažu iz PU krapinsko - zagorske te navode kako je u požaru lakše ozlijeđen 20-godišnji hrvatski državljanin.

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook