Prethodni članak
Sljedeći članak

Knjige i čitanje i u današnje vrijeme moderne tehnologije itekako zaslužuju svoje mjesto u našim životima

Završna svečanost Literarnog natječaja „Knjige su zakon“ održana je u petak u OŠ Krapinske Toplice


Drugo izdanje Literarnog natječaja „Knjige su zakon“ završnom je svečanošću u petak u Krapinskim Toplicama privedena kraju. Dobrodošlicu učenicima, mentorima te uglednim gostima među kojima su bili i zamjenica župana Jasna Petek te načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković zaželio je ravnatelj škole Samson Štibohar koji je istaknuo važnu ulogu knjige i čitanja.

Najuspješniji radovi

U ovogodišnjem natječaju sudjelovali su učenici iz ukupno osam škola s područja Krapinsko-zagorske županije, a radove je ocjenjivalo tročlano Povjerenstvo koje su činili Gordana Bartol, Daria Mikulec te Tomislav Leljak. Treće mjesto osvojila je Lorena Mucak iz OŠ Veliko Trgovišće pod mentorstvom Ines Čeko s radom „Kako sam pročitala“, drugo mjesto osvojio je rad  „S knjigama sam zadovoljna putnica“ Nine Brezak iz OŠ K.Š. Gjalskog pod mentorstvom Ljerke Gajski Markulin, dok je prvo mjesto osvojio Damjan Fio također iz OŠ K.Š. Gjalskog, Zabok, pod mentorstvom Ljerke Gajski Markulin.

Najuspješnije radove učenici su sami pročitali, a osim literarnog, program je bio obogaćen i glazbenim točkama za koje su se pobrinuli učenici OŠ Krapinske Toplice zajedno sa svojim mentorima, a nekoliko pjesama iz svoje zbirke pročitala je i Gordana Bartol. Učenici su nagrađeni prigodnim nagradama koje su osigurale izdavačke kuće, Alfa d.d., Profil-Klett te Školska knjiga.

Ideja za natječaj potekla je od koordinatorice profesorice Sonje Kuštan:

– Lani smo krenuli na školskoj razini i vizija je bila da se dignemo na županijsku, ali ni u snu nismo mislili da ćemo već ove godine uspjeti tako dobro kao što jesmo, što je zasluga mladih literata koji su uistinu napisali izvrsne radove. Mladi autori dokazali su da knjige i čitanje i u današnje vrijeme moderne tehnologije itekako zaslužuju svoje mjesto u našim životima. Zahvaljujem svim kolegicama i kolegama iz svoje škole koji su nas podržali, gospodinu ravnatelju koji je objeručke prihvatio naš projekt i evo, sve je zaživjelo – osvrnula se na natječaj prof. Kuštan.

„Knjige nas oplemenjuju, čine život zabavnijim i sadržajnijim“

Prisutne je pozdravila zamjenica župana Jasna Petek te se prisjetila kako je kao učenica jako puno i rado čitala, što joj danas brojne obaveze ne dopuštaju:

– Ono što bih vam željela poručiti, drago mi je da ste se inficirali virusom koji se zove „Ljubav prema čitanju“. Inficirani ste za čitav život i budite sretni, jer vas knjige oplemenjuju, čine vaš život zabavnijim i sadržajnijim i samo ustrajte u tome – poručila je zamjenica Petek učenicima te zahvalila učiteljicama i učiteljima što jako dobro rade s djecom.

Podršku projektu dala je i načelnica Gordana Jureković:

– Drago mi je da ste ove godine iznenađeni koliko je taj projekt uspješan, ovo je druga godina i nadam se da će se taj projekt ubuduće razvijati u smjeru kojeg ste si sami zaželjeli i zacrtali pa i više od toga – poručila je načelnica.

 

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook