Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnica Kraljevca na Sutli: 'Izgradnja Dječjeg vrtića od povijesnog je značaja za općinu'

Odobrena su sredstva od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja


Iz Kraljevca na Sutli stigla nam je vijest da je Općini na Natječaju Ministarstva odobreno 4.300.000,00 kuna za izgradnju dječjeg vrtića. Načelnica Blanka Stipčić Berić pojasnila nam je da unatoč nepovoljnim okolnostima zbog inflacije Općina svakako uskoro kreće u izgradnju vrtića.

Uskoro kreće izgradnja

–Kroz 20 godina se u više navrata obećavalo da će se izgraditi vrtić, bila je čak i građevinska pa je propala, bilo je nekakvih pokušaja tu u prizemlju zgrade, i to je propalo. Sad po prvi puta imamo i dokumentaciju i sredstva te samo treba krenuti u provedbu. Zbog povećanja cijena za izgradnju vrtića nam je potrebno 8.000.000,00 kn i za sada smo osigurali polovinu potrebnih sredstava. Napraviti ćemo sve da razliku namirimo iz vanjskih izvora. U protivnom, ovu smo godinu malo uštedjeli pa imamo jednu dobru situaciju što se tiče proračuna, da u slučaju da izostanu vanjski izvori financiranja možemo dići kredit. U izgradnju vrtića idemo u svakom slučaju– najavila je načelnica Blanka Stipčić Berić sretna što je projekt prošao i što će se napokon krenuti s izgradnjom vrtića.

Investicija važna za mjesto

Načelnica dodaje kako je izgradnja vrtića investicija od neprocjenjive važnosti za mjesto. –Izgradnja Dječjeg vrtića od povijesnog je značaja za mještane Kraljevca na Sutli. Pričali su da će biti dječji vrtić kad sam ja rodila svoju kćer, a ona će sada na fakultet. Mi smo jedna od rijetkih općina koja nema vlastitog vrtića, a bez te osnovne infrastrukture nema razvoja mjesta. Bez vrtića je nemoguće privući mlade ljude i zadržati ove koji ovdje žive da tu i ostanu. Mislim da će to biti izuzetno značajno za očuvanje ovog mjesta i stanovništva koje je tu i za privlačenje novih stanovnika. Gledajući visinu uplaćenih poreza, dosta se nekretnina kupuje u Kraljevcu na Sutli, znači, jesmo interesantni, ali sadržaje kao što je vrtić moramo svakako imati–osvrnula se načelnica na pozitivne trendove u Općini. Budući dječji vrtić u Kraljevcu na Sutli bit će smješten iza tržnice, odnosno odmah do osnovne škole. – Uskoro bi trebao biti gotov troškovnik i izvedbeni projekt te možemo ići u postupak javne nabave i nakon toga u radove. Zemljište je osigurano, škola ga je poklonila Općini upravo za izgradnju vrtića. Onda se tamo izgradila tržnica, srećom u manjim gabaritima, tako da smo još uvijek uspjeli smjestiti vrtić iza tržnice. Mogu najaviti da ćemo već početkom sljedeće godine početi s radovima na izgradnji vrtića – najavljuje načelnica Stipčić Berić.

 

 

 

 

Još članaka iz "Kraljevec na Sutli"

Facebook