Prethodni članak
Sljedeći članak

'Jedina smo općina u županiji koja nema liječnika, no to će se uskoro promijeniti'

U Kraljevcu na Sutli u tijeku su radovi na uređenju prostora buduće ambulante


Zahvaljujući sredstvima dobivenim na natječaju Ministarstvu regionalnog razvoja ovih su dana u tijeku radovi na uređenju prostora u prizemlju zgrade u središtu Kraljevca na Sutli gdje je u planu otvaranje ambulante.

–Zgrada je izgrađena 1990-ih i takva nedovršena stoji već dvadesetak godina. Zahvaljujući sredstvima koje smo dobili na natječaju, uspjeli smo pokrenuti nastavak radova. Proveli smo javnu nabavu i započeli s radovima. Očekivani datum završetka radova je početak travnja 2023., kako je definirano ugovorom. Potom se nadamo pomoći Županije koja je obećala opremiti ambulantu. Tada nam još predstoji naći doktora što je danas poprilično deficitarno zanimanje.Bili bismo zadovoljni da za početak doktora imamo bar nekoliko dana u tjednu i da ambulanta napokon zaživi– izvijestila nas je o planovima načelnica Stipčić Berić.

Načelnica ističe velik značaj ovih nastojanja pošto je Kraljevec na Sutli  jedina općina u Krapinsko-zagorskoj županiji koja nema vlastitu ambulantu i vlastitog liječnika.

–To je veliki problem, pogotovo starijim ljudima. Imamo mještana koji žive sami, a nemaju vlastito vozilo. Njima je praktički teško doći do Kraljevca, a kamoli da bi nekamo dalje otišli do liječnika koji im je potreban. Pored ambulante se nalazi škola, u blizini je u planu izgradnja vrtića i bit će to kompletirana priča kad dobijemo i liječnika– kaže načelnica.

Vrijednost ukupne investicije u ambulantu iznosi preko milijun kuna, a Općina u drugoj fazi planira zgradu urediti u cijelosti.

–U sljedećoj ćemo godini izraditi projekt i prijaviti nastavak radova da se uredi i prostor na katu. Prije je bilo predviđeno da na katu budu općinske prostorije, no smatram da je svrsishodnije da tamo uredimo prostor za društvene namjene ili centar kompetencija. U tom svojstvu možemo projekt prijaviti za sufinanciranje iostvariti sredstva da se nastavi druga faza uređenja zgrade– zaključila je načelnica Kraljevca na Sutli.

 

 

Još članaka iz "Kraljevec na Sutli"

Facebook