Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Konjščina odlučila pomoći mladima po pitanju stanovanja


Općina Konjščina objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih na području općine Konjščina u 2024. godini.

Općina će mladim obiteljima dodijeliti bespovratna sredstva za četiri mjere, a korisnici svih mjera mogu biti građani do 45. godine života.

Prva mjera je sufinanciranje gradnje obiteljske kuće na području općine Konjščina, koje se može ostvariti u iznosu do najviše 3.000 eura, pod uvjetom da je ishođena pravomoćna građevinska dozvola ili odgovarajući akt za gradnju, da je prijava početka građenja izvršena u godini prije raspisivanja javnog poziva ili godini raspisivanja javnog poziva, a sve prema važećim propisima gradnje.

Druga mjera je sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području općine Konjščina. Ono se može ostvariti u iznosu do najviše 3.000 eura, pod uvjetom da je kupoprodajni ugovor sklopljen u godini raspisivanja javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Treća mjera je sufinanciranje rekonstrukcije obiteljske kuće/stana na području općine i može se ostvariti u iznosu do najviše 3.000 eura, pod uvjetom da je ishođena pravomoćna građevinska dozvola ili odgovarajući akt za gradnju u godini prije raspisivanja javnog poziva ili godini raspisivanja javnog poziva, a sve prema važećim propisima gradnje.

Četvrta mjera je sufinanciranje kupnje ili nadogradnje kuće mladim obiteljima koje se bave poljoprivredom i žive u ruralnim područjima. Sufinanciranje kupnje ili nadogradnje kuće na području općine Konjščina može se ostvariti u iznosu do najviše 3.000 eura, pod uvjetom da je kupoprodajni ugovor sklopljen u godini raspisivanja javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Načelnica Anita Krok rekla je kako ovim bespovratnim mjerama žele mlade obitelji zadržati na području općine, te potaknuti i privući druge da dođu živjeti u našu prekrasnu općinu.

– Nadamo se da će ova sredstva biti dodatan podstrek našim mladima prilikom rješavanja njihovog stambenog pitanja – istaknula je Krok.

Sve ostale informacije mogu se dobiti u JUO Općine Konjščina, telefonom na 049/465-905 ili putem e-maila: [email protected].

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook