Prethodni članak
Sljedeći članak

Kroz spoj neba i zemlje Kristijana Gradečkog vidjet ćete sami sebe


Umjetnik Kristijan Gradečki je u Kulturno i turističko-informativnom centru u Konjščini predstavio samostalnu, zanimljivu izložbu, pod nazivom "Slikarska Poetika Života i Vremena".

Ovaj mladi autor izlagao je preko 20 puta, ali sad se prvi put predstavljao u svom rodnom kraju.

– Izložio sam miks slika, tu je zapravo moj najstariji ciklus, pod nazivom „Misli“, koji za figuraciju ima jedan element drva koji upriličuje spoj neba i zemlje, jedne beskonačne pejzaže koji imaju tu ravninu i preko toga simboliziram neki naš zavičaj, može se reći zagorski kraj, pa je tu bila nekakva modifikacija s brežuljcima – istaknuo je Gradečki.

Predstavljao je i zadnji ciklus, koji je spoj malo više apstrakcije, ali ima svoje svjetlosne okvire koji osvjetljavaju svaku sliku i može se mijenjat boja.

- Kako se mijenja boja, tako svaka slika dobiva novu dimenziju, jer padanjem tih sjena i korištenjem 3D reljefne mase dobiva se zanimljiva sjena i kad se gleda iz različitih kuteva, slika simbolizira jednu slojevitost i jedno ujedinjenje nas, kroz zvijezde. To jedno drvce cijeli svoj život stoji na jednom mjestu, a ima tu poantu bivanja i samo otvorenja kroz to kakav je – naglasio je Gradečki i dodao kako je bilo zanimljivih komentara, te kako su se ljudi poistovjetili s tim ciklusom „Misli“ i s tim drvcima.

- Bilo je zanimljivo slušati kako ih dojmovi podsjećaju na njih same i bilo je to jedno lijepo iskustvo – zaključio je umjetnik.

Na otvorenju izložbe bila je i načelnica Općine Konjščina Anita Krok kojoj je iznimno drago što je neke od svojih radova predstavio domaći autor, rodom iz Konjščine.

- Izložba je zaista zanimljiva i vrijedilo ju je pogledati. Donosi neku modernu umjetnost i u nju je zaista uloženo puno truda i vremena – zaključila je načelnica Krok.

.

.

.

.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook