Prethodni članak
Sljedeći članak

Mještane Konjščine oduševila „Šnajderica Mica”


Kako bi im uljepšali mjesec zaljubljenih, odnosno blagdan sv. Valentina, u Općina Konjščina odlučili su za svoje mještane organizirati pravu „uživanciju” - večer smijeha uz odličnu komediju „Šnajderica Mica”, autorice i režiserke Đurđice Seleš.

Predstava u izvedbi Dramske udruge „Kaj” iz Zaboka izvedena je u nedjelju u prepunom Kulturnom i turističko-informativnom centru – KITIC u Konjščini, uz besplatan ulaz, a brojni su se mještani imali priliku nasmijati do suza.

„Krojačica Mica” priča je o životnoj borbi jedne krojačice za opstanak u današnje vrijeme sve težeg i skupljeg života, o tome kako se u svemu snaći kada više nisi mlad da bi počeo iz početka, ali još uvijek moraš raditi da bi preživio.

Jedan od članova Dramske udruge „Kaj” je Marijan Bačanek iz Konjščine, možemo slobodno reći „lokalni glumac” koji sudjeluje u gotovo svim kulturnim događanjima na području općine.

- Otkad sam ja u Udruzi, a to je već devet godina, sve predstave koje smo napravili odigrali smo u Konjščini i tu smo već poznati. U posljednje je vrijeme odaziv mještana izvrstan, sve bolji, stoga ćemo, naravno, ovdje sa zadovoljstvom nastupati i dalje. Tradicionalno ćemo sudjelovati i u programu Dana općine, kao i na Adventu, a koristim priliku da posebno zahvalim načelnici Aniti Krok koja nas uvijek poziva i daje nam podršku u radu, zato vjerujem da ćemo i dalje odlično surađivati, na obostrano zadovoljstvo – rekao je Bačanek.

- Drago mi je da naša Konjščina „diše”, da se naši mještani uvijek u velikom broju odazovu na ovakva događanja koja za njih organiziramo i da imamo programe za velike i male. Nanizala su se kod nas događanja jedno za drugim, od kulturnih, sportskih, do ovakvih zabavnih i doista me raduje što je svaki put mnogo sudionika, odnosno posjetitelja. To je dokaz da smo na pravom putu prema cilju da društveni život u općini obogatimo sa što više sadržaja, a mnogo toga sada možemo organizirati u našem KITIC-u. Zahvaljujem članovima Dramske udruge „Kaj” što su nam priredili večer za pamćenje, a mještane pozivam da nas i dalje prate i pridruže nam se u svemu onome što smo za njih pripremili i u ovoj godini – izjavila je načelnica Anita Krok.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook