Prethodni članak
Sljedeći članak

Vitomir Slavko Zamuda novi je predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu

Ogranak Matice Hrvatske u Klanjcu održao je u Velikoj dvorani Grada Izvanrednu izbornu Skupštinu


Izvanredna izborna Skupština Ogranka Matice hrvatske održana je u četvrtak u Klanjcu kombiniranim modelom: dio članova prisustvovao je Skupštini uživo u Velikoj dvorani Grada Klanjca, dok se deset članova o dnevnom redu izjasnilo putem elektroničke pošte.

Skupština je otvorena minutom šutnje za nedavno preminulog bivšeg predsjednika Ogranka dr. Nikolu Benkovića. Potom je potpredsjednik Marijan Pleško pročitao i pismo predsjednika Matice Hrvatske Mire Gavrana, koji se Skupštini obratio s naglaskom na kratki osvrt na život i djelo pokojnog predsjednika dr. Benkovića. Krenulo se s radnim djelom Skupštine te je uslijedio izbor radnih tijela, pri čemu je glavna točka dnevnog reda bila izbor novog predsjednika Ogranka. Za mandatno razdoblje 2021. – 2024. na mjesto predsjednika izabran je Vitomir Slavko Zamuda dobro poznat Klanjčanima dugogodišnjim angažmanom na području društvenih i kulturnih djelatnosti.

– Zahvaljujem na povjerenju koje ste mi ukazali, radit ću na realizaciji programa kojeg smo na Predsjedništvu usvojili. Vjerujem da ćete i vi svi skupa biti aktivni i dobri suradnici, podržati programe koje smo započeli provoditi, ali i svojim prijedlozima tijekom godine naš rad obogatiti novim idejama i programima – rekao je novoizabrani predsjednik. Izborom novog predsjednika ostalo je upražnjeno mjesto u Predsjedništvu Ogranka na koje je izabrana Pavica Iveković iz Tuhlja, također poznata po brojnim uspjesima na području kulture. Za predstavnika Ogranka u Skupštini Matice Hrvatske u Zagrebu izabrana je Diana Greblički-Miculinić, također vrlo uvažena članica koja je lani primila nagradu za najbolji školski udžbenik u Europi. 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook