Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro kreće konstrukcijska obnova Brozove zgrade

Grad Klanjec je ovoga tjedna raspisao Poziv za dostavu ponuda za izradu projektne dokumentacije za konstrukcijsku obnovu Brozove zgrade, odnosno zgrade u kojoj se nalazi Gradska knjižnica, Kulturni centar i Porezna uprava u vrijednosti od 760.000,00 kuna plus PDV


Brozova zgrada u kojoj su smješteni Gradska knjižnica, Kulturni centar i Porezna uprava dosta je stradala u potresu 2020. godine, budući da su se pojavile pukotine na zidovima te da je narušena statika objekta.

Grad Klanjec je ovoga tjedna raspisao Poziv za dostavu ponuda za izradu projektne dokumentacije konstrukcijske obnove Brozove zgrade tj. za izradu elaborata ocjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije i projekta obnove konstrukcije zgrade uz provedbu potrebnih geomehaničkih radova te konzervatorsko-restauratorskih istraživanja.

Projekt se financira sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije u stopostotnom iznosu, a sredstva su dodijeljena temeljem uspješnog apliciranja na Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava - provedba Mjere zaštite kulturne baštine oštećene u potresu 2020. godine koji je raspisan od strane Ministarstva kulture i medija RH.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 16.831.250,00 kuna

Rok za dostavu ponuda je 60 dana i nakon završetka postupka nabave i validacije dostavljene projektne dokumentacije pristupit će se daljem postupku nabave, a to je nabava radova za izvođenje konstrukcijske obnove Brozove zgrade koja će uslijediti najesen nakon što se izradi kompletna projektna dokumentacija.

– Idemo u obnovu cijele Brozove zgrade u smislu konstrukcijske obnove. Dakle, ne radi se o cjelovitoj obnovi zgrade, već o konstrukcijskoj obnovi. Navedenim radovima sanirat će se konstruktivna oštećenja nastala u potresu te seizmički ojačati zgradu sanacijom i ojačavanjem statički kritičnih segmenata konstrukcije. Ukratko, sanirat ćemo sve elemente koji su u potresu nastradali – od temelja, utvrđivanja svodova, popravka oštećenih zidova i slično – pojasnio je pročelnik Grada Klanjca Gordan Šoban.

Ukupan iznos odobren Gradu Klanjcu za izradu predmetne projektne dokumentacije i za buduće radove koji će se izvoditi tijekom 2023. godine je 16.831.250,00 kuna.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook