Prethodni članak
Sljedeći članak

SKROZ DRUGAČIJE: Ovog petka uhvatite ravnotežu Klanjcu


U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak, 8. ožujka u 18 sati otvara se izložba Marina Bauer: Hvatanje ravnoteže.

Marina Bauer rođena je 6. siječnja 1972. u Zagrebu. Nakon završene gimnazije diplomirala je 1998. godine na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a 2023. doktorirala s temom »Tjelesna percepcija u doživljaju kiparskog djela« na istoj Akademiji.

Izlaže od polovine 1990-ih na samostalnim i skupnim izložbama te sudjeluje na kiparskim simpozijima i umjetničkim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Njen umjetnički rad karakteriziraju dosljednost u razvijanju metoda kinestetičkog i taktilnog doživljaja umjetničkog djela te odmak od načela formalnog oblikovanja objekta.

Autorica je više javnih ambijentalnih skulptura i instalacija, a od 2002. do 2016. godine predavala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Kiparskom i Nastavničkom odsjeku, te od 2016. godine, kao vanjska suradnica, predaje izborni kolegij »Uvod u psihologiju umjetnosti« na istoj Akademiji.

Članica je HDLU-a i HZSU-a te europske mreže Sculpture Network.

'Hvatanje ravnoteže' je instalacija je koja proizlazi iz snažne i trajne zaokupljenosti kiparice tjelesnom percepcijom – kako u stvaranju, tako i u doživljaju kiparskog djela – i njezina dubokog uvjerenja da se tjelesnom interakcijom širi i mijenja doživljaj, stvara osjećaj sudjelovanja i sukreiranja, a što vodi boljem razumijevanju djela.

Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, bit će otvorena do 8. travnja, a može se razgledati svakodnevno, osim ponedjeljkom, od 9 do 17 sati (subota i nedjelja u travnju od 10 do 18 sati).

 

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook