Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisan sporazum Gradskog društva Crvenog križa s partnerima za projekt Žene za Zagorje 2

Ukupna vrijednost dobivenih sredstava iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja“ i „Zaželi – program zapošljavanja – faza II“ u iznosu od 14.955.136,41 kuna, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina stavlja na prvo mjesto među svim udrugama u Hrvatskoj prema visini dobivenih bespovratnih sredstava


Gradsko društvo Crvenog križa Krapina kao nositelj projekta, te partneri Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada i Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec potpisali su ugovore o radu s 56 radnica za pomoć u kući koje su zaposlene u sklopu provedbe projekta Žene za Zagorje 2.

Zaposlene žene će raditi na aktivnostima potpore i podrške osobama starijim od 65 godina i invalidnim osobama pružajući im pomoć u dostavi namirnica, održavanju čistoće stambenog prostora, posuđa i rublja, pomoć pri oblačenju i svlačenju te brizi o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji i posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), te podršku kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima prema interesima korisnika.
Provedba projekta Žene za Zagorje 2 u sklopu poziva „Zaželi – program zapošljavanja – faza II“ nastavak je na projekt Žene za Zagorje koji se provodio u sklopu poziva „Zaželi – program zapošljavanja.“
Projekt Žene za Zagorje provodio se u razdoblju od 30.05.2018. godine do 30.11.2020. godine, a vrijednost projekta od 9.992.215,16 kuna 100% je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje od 2014. – 2020.godine. Provedbom projekta ostvareni su mnogobrojni ciljevi:
- zaposlene su 54 teže zapošljive žene i žene s nižom razinom obrazovanja na razdoblje od 24 mjeseca
- postignuta je socijalna uključenost 270 krajnjih korisnika
- osposobljeno je 50 žena za zvanje njegovatelj/ica starih i nemoćnih osoba
- podijeljeno je 1350 paketa higijenskih potrepština krajnjim korisnicima
- nabavljena je oprema – 50 bicikala i 50 mobilnih uređaja


Nakon uspješno provedene prve faze poziva Zaželi, odnosno projekta Žene za Zagorje, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i projektni partneri: Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Krapina, Centar za socijalnu skrb Zabok, Grad Krapina, Grad Klanjec, Grad Pregrada, Općina, Općina Đurmanec, Općina Jesenje, Općina Petrovsko, Općina Radoboj, Općina Desinić, Općina Hum na Sutli, Općina Tuhelj, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, Općina Kraljevec na Sutli i Društvo invalida rada Krapina predali su projektnu prijavu Žene za Zagorje 2 na javni poziv „Zaželi – program zapošljavanja – faza II“. Dana 22.02.2021. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava o provedbi projekta Žene za Zagorje 2 na 16 mjeseci, odnosno u razdoblju od 22.02.2021. – 22.06.2022., a vrijednost projekta je 4.962.921,25 kuna.


Ukupna vrijednost dobivenih sredstava iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja“ i „Zaželi – program zapošljavanja – faza II“ u iznosu od 14.955.136,41 kuna, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina stavlja na prvo mjesto među svim udrugama u Hrvatskoj prema visini dobivenih bespovratnih sredstava.
Provedbom projekta Žene za Zagorje 2 zaposliti će se 56 žena na aktivnostima pomoći u kući osobama u nepovoljnom položaju na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području djelovanja Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec. Projektom će se omogućiti ženama, pripadnicama ranjivih skupina pristup zapošljavanju i tržištu rada, te uključenje u programe osposobljavanja/obrazovanja kao i pružanje potpore i podrške za 336 krajnjih korisnika na području gradova: Krapina, Pregrada, Klanjec, te općina: Petrovsko, Đurmanec, Radoboj, Jesenje, Hum na Sutli, Desinić, Zagorska Sela, Kumrovec, Tuhelj i Kraljevec na Sutli.
Potpisivanje ugovora o radu s radnicama za pomoć u kući i početak pružanja potpore izmamio je osmjeh na lice mnogim korisnicima pogotovo u ovoj nimalo lakoj epidemiološkoj situaciji kada nam je najvažnije zaštititi one najranjivije.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook