Prethodni članak
Sljedeći članak

Jelena Bašić ulazi u utrku za gradonačelnicu Grada Klanjca

Klanjec mora postati grad po mjeri svakog svog stanovnika, poručila je Jelena Bašić


Jelena Bašić ulazi u utrku za gradonačelnicu Grada Klanjca kao nezavisna kandidatkinja uz potporu Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Riječ je o osobi velikog radnog i životnog iskustva koja je spremna svoje znanje pretočiti u zaštitu i razvoj interesa svog rodnog grada Klanjca kako bi u njemu podigla standarde življenja te ga zajedno sa svojim suradnicima transformirala u bolji, uspješniji i za život ugodniji grad koji u jednakoj mjeri brine kako za one najmlađe, tako i za građane treće životne dobi.

Vizija grada
Grad Klanjec po mnogočemu zaostaje od drugih sredina u Krapinsko zagorskoj županiji i vrijeme je da se to promjeni, kazala je Jelena Bašić. „Svjedočimo presporom i neinventivnom razvoju grada. Od loše komunalne infrastrukture kojom su izostavljeni rubni dijelovi grada i naselja u kojima stanovnici još nemaju javne rasvjete i pristupnu cestu do svojih kuća, a dječja igrališta su utopija, do toga da postoje brojna opasna klizišta koja nisu sanirana. Europska sredstva nedovoljno se iskorištavaju a gospodarska zona godinama je u stanju mirovanja.“- navodi Bašić i pred sugrađane izlazi s konkretnom vizijom razvoja grada.

„Podizanje standarda efikasnosti, učinkovitosti i dostupnosti javne gradske uprave pokretanjem e-referenduma putem kojeg će se svaki stanovnik direktno moći uključiti, sudjelovati i izjasniti se o pitanjima od važnosti za grad. Razvoj svih naselja Grada Klanjca bez pogodovanja. Javnost i transparentnost sjednica Gradskog vijeća.“- ističe Jelena Bašić.

Gospodarsko osnaživanje Jelena Bašić nudi kroz daljnje ulaganje u razvoj poduzetničke zone, ulaganje u malo i srednje poduzetništvo te obiteljska poljoprivredna gospodarstva kao nosioce poljoprivrednog ali i turističkog razvoja klanječkog kraja. „Klanjec je grad bogate povijesne i kulturne baštine i potrebno je iskoristiti sve njegove potencijale te ga pozicionirati kao europsku i svjetsku turističku destinaciju jer sa znamenitostima poput Zelenjaka, utvrde Cesargrad, Galerije Antuna Augustinčića i brojnih drugih to svakako i zaslužuje.“ govori Bašić.

Standardi življenja

Kako bi mladi ostajali živjeti i raditi u svom gradu potrebno je osigurati standarde življenja dostojne 21. stoljeća. Veći poticaji za novorođenu djecu, izgradnja dječjih igrališta u svakom naselju, veći broj đačkih i studentskih stipendija, sufinanciranje školske kuhinje u svrhu poboljšanja školske prehrane i poboljšanje standarda umirovljenika, bolja prometna povezanost sa Zabokom, Zaprešićem kao i sa Zagrebom, od kojeg je Klanjec udaljen svega 50 – tak kilometara, izgradnja šetnice do Zelenjaka, povezivanje i suradnja sa drugim općinama i gradovima u zajedničke projekte, osobito u kontekstu turizma i revitalizacije željezničke pruge, samo su dio programa i planova s kojima Jelena Bašić namjerava uz potporu svojih sugrađana realizirati u gradu Klanjcu. „Došlo je vrijeme za promjene. Možemo i drugačije i bolje! Vrijeme je da gradu Klanjcu vratimo sjaj a njegovim žiteljima dostojanstven život kakav zaslužujemo.“- poručuje Jelena Bašić.

Potporu kandidaturi Jelene Bašić za gradonačelnicu Grada Klanjca dao je i predsjednik županijske organizacije HNS-a i uspješan načelnik susjedne općine Kumrovec, Robert Šplajt, koji u njoj vidi odličnog partnera u provedbi zajedničkih projekata usmjerenih u razvoj ovog dijela Krapinsko - zagorske županije. „Jelena je osoba velike radne energije i inovativnog pristupa rješavanju problema i vjerujem da će uz potporu svojih sugrađana uspjeti u namjeri da grad Klanjec učini ljepšim i udobnijim gradom za život, rad i odmor. U tome ima moju osobnu podršku ali i podršku Županijske organizacije HNS-a.“ -zaključuje Šplajt.

Podršku kandidaturi Jelene Bašić dao je i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a i aktualni zamjenik župana za gospodarstvo, Anđelko Ferek Jambrek. „Kad imate osobu koja ima viziju i zna što želi tada nije problem dobiti podršku, jer upravo ovo što Jelena nudi je ono što Klanjcu treba. Kroz svoj program jasno pokazuje brigu za sve svoje sugrađane i ali i za kompletan razvoj grada. Takvi ljudi potrebni su nam ne samo u Klanjcu već u svakoj našoj općini i gradu. Jedino s takvim ljudima i s takvim vizijama razvoja naše Zagorje možemo učiniti još boljim.“- zaključio je Anđelko Ferek Jambrek.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

Životinja (uočena je divlja svinja) na autocesti A7 Orehovica-Šmrika između čvora SV. KUZAM i čvora DRAGA. Molimo korisnike za dodatan oprez.Zbog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila: -autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvorova...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program