Prethodni članak
Sljedeći članak

Jelena Bašić ulazi u utrku za gradonačelnicu Grada Klanjca

Klanjec mora postati grad po mjeri svakog svog stanovnika, poručila je Jelena Bašić


Jelena Bašić ulazi u utrku za gradonačelnicu Grada Klanjca kao nezavisna kandidatkinja uz potporu Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Riječ je o osobi velikog radnog i životnog iskustva koja je spremna svoje znanje pretočiti u zaštitu i razvoj interesa svog rodnog grada Klanjca kako bi u njemu podigla standarde življenja te ga zajedno sa svojim suradnicima transformirala u bolji, uspješniji i za život ugodniji grad koji u jednakoj mjeri brine kako za one najmlađe, tako i za građane treće životne dobi.

Vizija grada
Grad Klanjec po mnogočemu zaostaje od drugih sredina u Krapinsko zagorskoj županiji i vrijeme je da se to promjeni, kazala je Jelena Bašić. „Svjedočimo presporom i neinventivnom razvoju grada. Od loše komunalne infrastrukture kojom su izostavljeni rubni dijelovi grada i naselja u kojima stanovnici još nemaju javne rasvjete i pristupnu cestu do svojih kuća, a dječja igrališta su utopija, do toga da postoje brojna opasna klizišta koja nisu sanirana. Europska sredstva nedovoljno se iskorištavaju a gospodarska zona godinama je u stanju mirovanja.“- navodi Bašić i pred sugrađane izlazi s konkretnom vizijom razvoja grada.

„Podizanje standarda efikasnosti, učinkovitosti i dostupnosti javne gradske uprave pokretanjem e-referenduma putem kojeg će se svaki stanovnik direktno moći uključiti, sudjelovati i izjasniti se o pitanjima od važnosti za grad. Razvoj svih naselja Grada Klanjca bez pogodovanja. Javnost i transparentnost sjednica Gradskog vijeća.“- ističe Jelena Bašić.

Gospodarsko osnaživanje Jelena Bašić nudi kroz daljnje ulaganje u razvoj poduzetničke zone, ulaganje u malo i srednje poduzetništvo te obiteljska poljoprivredna gospodarstva kao nosioce poljoprivrednog ali i turističkog razvoja klanječkog kraja. „Klanjec je grad bogate povijesne i kulturne baštine i potrebno je iskoristiti sve njegove potencijale te ga pozicionirati kao europsku i svjetsku turističku destinaciju jer sa znamenitostima poput Zelenjaka, utvrde Cesargrad, Galerije Antuna Augustinčića i brojnih drugih to svakako i zaslužuje.“ govori Bašić.

Standardi življenja

Kako bi mladi ostajali živjeti i raditi u svom gradu potrebno je osigurati standarde življenja dostojne 21. stoljeća. Veći poticaji za novorođenu djecu, izgradnja dječjih igrališta u svakom naselju, veći broj đačkih i studentskih stipendija, sufinanciranje školske kuhinje u svrhu poboljšanja školske prehrane i poboljšanje standarda umirovljenika, bolja prometna povezanost sa Zabokom, Zaprešićem kao i sa Zagrebom, od kojeg je Klanjec udaljen svega 50 – tak kilometara, izgradnja šetnice do Zelenjaka, povezivanje i suradnja sa drugim općinama i gradovima u zajedničke projekte, osobito u kontekstu turizma i revitalizacije željezničke pruge, samo su dio programa i planova s kojima Jelena Bašić namjerava uz potporu svojih sugrađana realizirati u gradu Klanjcu. „Došlo je vrijeme za promjene. Možemo i drugačije i bolje! Vrijeme je da gradu Klanjcu vratimo sjaj a njegovim žiteljima dostojanstven život kakav zaslužujemo.“- poručuje Jelena Bašić.

Potporu kandidaturi Jelene Bašić za gradonačelnicu Grada Klanjca dao je i predsjednik županijske organizacije HNS-a i uspješan načelnik susjedne općine Kumrovec, Robert Šplajt, koji u njoj vidi odličnog partnera u provedbi zajedničkih projekata usmjerenih u razvoj ovog dijela Krapinsko - zagorske županije. „Jelena je osoba velike radne energije i inovativnog pristupa rješavanju problema i vjerujem da će uz potporu svojih sugrađana uspjeti u namjeri da grad Klanjec učini ljepšim i udobnijim gradom za život, rad i odmor. U tome ima moju osobnu podršku ali i podršku Županijske organizacije HNS-a.“ -zaključuje Šplajt.

Podršku kandidaturi Jelene Bašić dao je i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a i aktualni zamjenik župana za gospodarstvo, Anđelko Ferek Jambrek. „Kad imate osobu koja ima viziju i zna što želi tada nije problem dobiti podršku, jer upravo ovo što Jelena nudi je ono što Klanjcu treba. Kroz svoj program jasno pokazuje brigu za sve svoje sugrađane i ali i za kompletan razvoj grada. Takvi ljudi potrebni su nam ne samo u Klanjcu već u svakoj našoj općini i gradu. Jedino s takvim ljudima i s takvim vizijama razvoja naše Zagorje možemo učiniti još boljim.“- zaključio je Anđelko Ferek Jambrek.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook