Prethodni članak
Sljedeći članak

Kumrovčani najbolji u pružanju prve pomoći

Održano Gradsko natjecanje Podmlatka GDCK Klanjec u Kumrovcu


Nakon nekoliko godina pandemijske pauze u subotu je u OŠ Josipa Broza u Kumrovcu održano gradsko natjecanje podmlatka GDCK-a Klanjec. Natjecatelje su prije početka natjecanja pozdravili načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, ravnatelj GDCK Klanjec Mario Harapin te ravnateljica škole domaćina Maja Preglej koji su natjecateljima zaželjeli puno uspjeha.

Na natjecanju su nastupile 3 ekipe: ekipa OŠ Lijepa naša iz Tuhlja, ekipa OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli te ekipa škole domaćina OŠ Josipa Broza iz Kumrovca. Natjecanje se odvijalo na 6 radilišta na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje na teorijskim i praktičnim zadacima od znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pružanju prve pomoći. Najbolji rezultat ostvarila je ekipa OŠ Josipa Broza, drugo mjesto pripalo je ekipi OŠ Lijepa naša, dok je 3. bila ekipa OŠ  Pavla Štoosa.

Priznanja i diplome ekipama dodijelili su  načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak te predsjednik GDCK Klanjec Davor Žažar. Pobjednička ekipa predstavljati će Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec na Međužupanijskom natjecanju iz prve pomoći u Međimurskoj županiji koje je na rasporedu u prvoj polovici travnja.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook