Prethodni članak
Sljedeći članak

Književno-glazbene večeri na Klanječkom kulturnom ljetu

Klanječko kulturno ljeto na promenadi i oko nje


PREDSTAVLJANJE KNJIGE MIRJANE MIKULEC UZ GLAZBENI PROGRAM

U okviru Klanječkog kulturnog ljeta na promenadi i oko nje Kulturni centar Klanjec priređuje u srijedu 25. kolovoza . s početkom u 20 sati književno-glazbenu večer nostalgičnog naziva Spremanje uspomena. Riječ je o naslovu jedne od pjesama iz nove zbirke poezije višestruko nagrađivane oroslavske pjesnikinje i potpredsjednice Hrvatskozagorskog književnog društva Mirjane Mikulec. Knjigu zanimljivog naslova Nosim vrč na vodu predstavit će urednica Vlasta Horvatić-Gmaz i recenzentica Darija Žilić. Stihove će čitati Nikola Kristić, novinar i urednik na Hrvatskoj televiziji.

U glazbenom dijelu večeri mali koncert priprema nam Igor Siročić s prijateljima, a ima radni naslov Laganini. Na repertoaru će se tako naći neke od najpoznatijih domaćih i stranih pjesama uz koje smo svi spremali neke svoje drage uspomene.

Bude li lijepa večer program će se održati u romantičnoj atmosferi parka kod starog kina u kojem smo već uživali prošla dva tjedna, a u slučaju kiše preselit će se u jednako umjetnički osobit prostor stalnog postava Galerije Antuna Augustinčića.

KNJIŽEVNA, GLAZBENA I LIKOVNA VEČER NOVE MISLI, NOVA STVARNOST

U ponedjeljak, 30. kolovoza u 19 sati na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu održat će se književna, glazbena i likovna večer NOVE MISLI, NOVA STVARNOST.
Program započinje otvorenjem skupne likovne izložbe – Stjepans Đukićs Pište, Rajka Fureša, Helene Ohnjec, Josipa Rubesa, Ivana Tuđe, Maje Vukina Bogović i Marijana Zanoškog, ilustratora nove knjige kumrovečkog pjesnika Srečka Blažička u izložbenom prostoru Kreativnog centra „Cityart studio“ (bivši Salon Galerije Augustinčić). Autor postava je Stjepan Đukić Pišta.

U nastavku će dr.sc. Ivica Hrastović i dr.sc. Rajko Fureš predstaviti novu knjigu kratkih proznih zapisa Srečka Blažička Nove misli nova stvarnost.

U glazbenom programu sudjeluju sopranistica Josipa Lončar, Igor Siročić, Ljubo Jelušić, Zdenka Poljak i Srečko Blažičko. Organizatori večeri su Kulturni centar Klanjec i Hrvatska udruga Muži zagorskog srca, koji su i nakladnici knjige.

U slučaju lošeg vremena, nakon otvorenja izložbe u 19 sati, predstavljanje knjige i glazbeni program održat će se od 19:30 u Velikoj dvorani Grada Klanjca.

LIKOVNE RADIONICE ZA NAJMLAĐE
U okviru Klanječkog kulturnog ljeta na promenadi i oko nje Gradska knjižnica i čitaonica „Antun Mihanović“ i Kreativni centar „Cityart studio“ akademske slikarice Maje Vukina Bogović priređuje u četvrtak 26. kolovoza 2021. s početkom u 18:00 sati ljetnu kreativnu radionicu za djecu, ali dobrodošli su i svi odrasli kreativci. Radionica će se održati na promenadi na Trgu Antuna Mihanovića, a u slučaju lošeg vremena u Cityart studiju. Kao i drugi programi u okviru Klanječkog kulturnog ljeta besplatna je za sudionike pa vjerujemo da će mali i oni malo veći iskoristiti priliku za par sati odlično iskorištenog slobodnog vremena i nova iskustva u likovnoj umjetnosti.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook