Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Klanjec izdvojio je 49.500,00 eura za rad svojih udruga


Ovih je dana donesena Odluka o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje programa i projekata udruga koje svoje aktivnosti provode na području Grada Klanjca u 2023. godini.

Za tu namjenu za sve udruge s područja Grada Klanjca imamo predviđeno oko 49.500,00 eura. Udruge su to u sportu, kulturi i ostalim područjima poput udruga civilnog društva, umirovljenika i slično, kao i za logopedski kabinet, za koji također izdvajamo dio sredstava. Najviše su dobile udruge u sportu, 34.540,00 eura, udruge u kulturi 6.900,00 eura, udruge u ostalim područjima 4.400,00 eura, a 3.500,00 eura odobreno je za rad logopedskog kabineta u Klanjcu s time da imamo logopeda koji je  na pola radnog vremena zaposlen i u našem dječjem vrtiću – izvijestio nas je gradonačelnik Zlatko Brlek.

Visina ovogodišnje potpore pojedinim udrugama  neznatno je veća od iznosa prošlogodišnjeg izdvajanja:

– Nadam se da će ova potpora barem malo pomoći našim udrugama u radu tijekom ove godine. Zaista, naše udruge i civilno društvo je dosta aktivno i razvijeno na području Grada Klanjca. Držim se one uzrečice da je grad toliko uspješan, koliko je razvijeno njegovo civilno društvo. Grad nisu samo građevine, grad prije svega čine ljudi i stvarno mi je drago da možemo izdvojiti takva sredstva za rad naših udruga – izrazio je zadovoljstvo radom udruga klanječki gradonačelnik.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook