Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo što vas očekuje za kraj Klanječkog kulturnog ljeta


Kuća Klajn i udruga Kućni kolektiv nastavljaju svoj program Suvremeno u Zagorju i to cirkuskim performansom ŽONGLERSKI KONCERT slovenskog kolektiva MISMO NISMO na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu u srijedu, 6. rujna u 18 sati. Riječ je o performansu s autorskom glazbom i tekstovima, u kojem izvođači u nastupu sa žonglerskim lopticama prelaze čak 18 kilometara.

KUD “Antun Mihanović” i Kulturni centar Klanjec priređuju koncert koji će se održati u petak 8. rujna s početkom u 19:0 sati u Velikoj dvorani Grada Klanjca.
Sigurni smo da će sve ljubitelje tamburaške glazbe oduševiti posebni gosti ovog koncerta, a riječ je o Tamburaškom zboru Gaj iz Zaprešića. Tamburaški zbor Gaj Zaprešić osnovan je 1982. godine kao tamburaška sekcija u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Zaprešiću i to zahvaljujući legendarnom prof. Ivanu Kresniku koji je orkestar vodio dva desetljeća. Od 2003. vodi ga Danijel Rožanković, publici dobro poznat i kao primaš popularnih Savskih valova. Zbor je dobitnik brojnih Zlatnih plaketa na Festivalima hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku, snimio je više zapaženih CD-ova tamburaške glazbe, a uz stotine hvaljenih nastupa u zemlji i inozemstvu, u ansamblu se posebna pažnja pridaje edukaciji mladih i profesionalnom usavršavanju članova. Danijel Rožanković, voditelj orkestra koji se zasigurno može svrstati među desetak najboljih u Hrvatskoj i za ovaj njihov prvi nastup u Klanjcu najavljuje program po kojem su najpoznatiji – filmske, opijene i tamburaške glazbe za zaljubljene.
Na koncertu u petak nastupit će i folkorna, pjevačka i sekcija dvorskih plesova domaćih kudovaca, a posjetitelje očekuje i pokoje glazbeno iznenađenje.

Klanječko kulturno ljeto nastavlja se u nedjelju 10. rujna u 18:00 sati u zelenom i vrlo ugodnom okruženju Spomen-parka znamenitih Klanjčana i to uz Puhački orkestar “Lira”. Puhački orkestar “Lira” iz Kraljevca na Sutli i dirigent Igor Kralj pozivaju ljubitelje glazbe na jedno nezaboravno glazbeno putovanje oko svijeta. I to od afričke Tanzanije, preko vrckaste Kube i uvijek veselog Meksika, temperamentne Grčke, nježne i putene Francuske i melodiozne Italije, do naše Dalmacije i nenadmašnog Olivera. Ovo prekrasno glazbeno putovanje, ova složna, vesela i nadasve talentirana glazbena obitelj, završit će naravno u našem jedinstvenom i neponovljivom Hrvatskom zagorju.

Na put oko svijeta publiku će povesti čak 50 mladih glazbenika pod sigurnom rukom svojeg voditelja koji ih je u kratkom vremenu povezao u respektabilan orkestar.
Svoje oduševljenje ovim posebnim glazbenim programom, koji prate i kostimi i scenska šminka, nisu krili posjetitelji njihovog proljetnog, prvog samostalnog koncerta koji su u travnju održali u svom Kraljevcu na Sutli.
Sigurni smo da posjetitelje očekuje nezaboravno predvečerje uz instrumentalne, ali i vokalne izvedbe svjetski poznatih skladbi.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook