Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZA NAJMLAĐE] Treću godinu zaredom, Humska udruga mladih organizira Hoomstock Junior

Hoomstock junior će se održati u četvrtak 4. srpnja

  • foto: arhiva

    foto: arhiva


Početak ovogodišnjeg ljeta u Humu na Sutli obilježit će još jedno izdanje dječjeg festivala Hoomstock Junior i rock festivala Hoomstock. Hoomstock junior će se održati u četvrtak 4. srpnja.

Treću godinu zaredom, Humska udruga mladih organizira Hoomstock Junior, poludnevni program namijenjen mlađim članovima naše i susjednih lokalnih zajednica. Zabavno-edukativni program započeo je kao popodnevno druženje na radionicama i dječjem koncertu i obje je godine privukao brojne roditelje i djecu, pretvorivši parku svijet glazbe, mašte ičarobnog ugođaja.

Osmišljenim radionicama i aktivnostimaorganizatori nastoje pridonijetisvestranom razvoju djece,potaknuti interes za različite aspekte umjetničkog izražavanja te obogatiti njihov spoznajni i emocionalni svijet.

Ove godine taj je zadatak pripao ljudima koji snažno vjeruju u ono što rade i strastveni su u tome. Prva ovogodišnja radionica je izrada i puštanje zmajeva, a vodi je dvojac Žuža i Žare poznati kao Zmajoljupci. Već se 13 godina bave zmajarstvom, održavaju radionice diljem Hrvatske i sudjeluju na brojnim međunarodnim natjecanjima. Ove su godine tako bili na dvomjesečnoj turneji po Kini, a sada dolaze naučiti i male Zagorke i Zagorce kako se to radi.

Istodobno s izradom zmajeva, Anamarija Prgomet iz pokreta Zero wasteCroatia vodit će radionicu na temu života bez otpada. Anamarija je među prvima u Hrvatskoj prihvatila takav način života i već više od godine dana nema kante za smeće. Samo jednu malu limenku u koju povremeno baci ono što baš mora.  S djecom će raditi takve male „koševe“ za smeće, razgovarati o tome što smeće radi našoj planeti i kako smanjiti otpad kako bismo mu što više pomogli. Izrađivat će i natpise s porukama o nebacanju smeća u prirodi i povijesiti ih po parku.

Nakon radionicaKerekesh teatar izvest će humorističnu predstavu „Bibi i Bubi“, također ekološke tematike. U završni dio programa, party pod zvijezdama uvest će nas humske mažoretkinje, a onda slijedi plesnjak na s animatorom i poznatim plesnim hitovima!

Tijekom cijelog događanja, za one najmanje bit će osigurani kutići za crtanje i igru.

Sve su aktivnosti besplatne i materijali osigurani.

https://www.facebook.com/zmajoljupci/

https://www.facebook.com/ZeroWasteCroatia/

https://www.facebook.com/hoomstockjr/


Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook