Prethodni članak
Sljedeći članak

VRIJEDNA DONACIJA: Dvojici branitelja uručena invalidska i elektromotorna kolica

Stjepanu Košanskom i Joži Bariću donacija je uručena pred uskrsne blagdane, a s obzirom na zdravstveno stanje bolesnih članova braniteljske udruge ova donacija u mnogome će im poboljšati kvalitetu života


Dvojica hrvatskih branitelja s područja Huma na Sutli primili su vrijedne donacije. Članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnice Krapinsko-zagorske županije Stjepanu Košanskom iz Zaluga na korištenje su uručena invalidska kolica, a Joži Bariću iz Orešja Humskog elektromotorna kolica. Financijska sredstva su prikupljena zajedništvom općina, gradova i Krapinsko – zagorske županije te pomoći zagorskih gospodarskih subjekata.

 

S obzirom na stanje pandemije i nemogućnosti da se ispred udruge organizirano izvrši predaja invalidskih kolica Stjepanu Košanskom dostavljena su„štafetno“ (primopredaja putem članova udruge), a Joži Bariću uz pomoć načelnika općine Hum na Sutli. Zvonka Jutriša, te općinskog vijećnika Maria Vidičeka. Financijsku potporu pružili su Krapinsko-zagorska županija,Vetropack Straža Hum na Sutli, Grad Zabok, Grad Donja Stubica, Grad Zlatar,općine Hum na Sutli, Tuhelj, Marija Bistrica, Stubičke Toplice, Pekom Krapina,. OMCO Hum na Sutli, Mini mljekara Veronika, Perfa d.o.o., Zvonimir Ćuljak Donja Pačetina, Kulina pomagala Zagreb.

 

S obzirom na zdravstveno stanje bolesnih članova braniteljske udruge ova donacija u mnogome će poboljšati kvalitetu njihova života. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko-zagorska zahvaljuje svima koji su se uključili u akciju doniranja određenih financijskih sredstava. Posebno hvala članovima UDVDR Ogranak Zabok koji su ukazali na aktualne probleme, a koji su i ovoga puta zajedništvom riješeni. - Zajedno u ratu zajedno u miru, istaknuli su predsjednik Podružnice i Stjepan Pavliša i dopredsjednik i Josip Horvatin i Središnji odbor Podružnice. - S obzirom na ozbiljno zdravstveno stanje, poodmaklu životnu dob i opće socijalno stanje mnogih naših branitelja, zajednica poduzima niz preventivnih mjera pomoći, s ciljem njihove socijalizacije, kao i zaštite njihova zdravlja. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko-zagorska, Ogranak Zabok jednom godišnje organizira sistematske preglede članova udruge i članova njihovih obitelji. Taj proces se uspješno provodi već niz godina, a posljednja je učinjena u dogovoru sa ravnateljem Veteranske bolnice neposredno prije početka ograničenog kretanja građana zbog corona virusa –istaknuli su predstavnici udruge.

 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Zbog jakog vjetra na A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina),...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program