Prethodni članak
Sljedeći članak

U poduzeću u Humu na Sutli u vreći pronađene dvije bombe M-75 i 44 komada streljiva!

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu sa mjesta pronalaska izuzeli su eksplozivna sredstva


U subotu, 7. kolovoza, u Humu na Sutli u poduzeću pronađena je vreća u kojoj su se nalazile dvije ručne bombe M-75 i 44 komada streljiva raznog kalibra. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu sa mjesta pronalaska izuzeli su eksplozivna sredstva.

'Apeliramo na građane u slučaju pronalaska eksplozivne naprave, oružja ili streljiva nazovite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, radi zaštite sebe i drugih ne bacajte takve naprave u smeće ili slično, jer dragovoljna predaja vremenski je neograničena. Zaštitite sebe i bližnje, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, poručuju iz Policijske uprave krapinsko - zagorske.

Iz policije podsjećaju građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.
Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook