Prethodni članak
Sljedeći članak

U dolini Biušek sportsko druženje branitelja i Memorijal Stjepan Košanski, u spomen na preminulog člana UDVDR-a


U dolini Biušek u Humu na Sutli danas se održava sportsko druženje branitelja. Događanje je organizirano povodom obilježavanja obljetnice VRO “Bljesak” i Dana državnosti te u spomen na preminulog branitelja Stjepana Košanskog iz Huma na Sutli. Organizator je Udruga dragovaljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ.

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša rekao je kako je ovo druženje branitelja upriličeno po peti puta i da mu je drago što se tradicija ne prekida. – Danas se prisjećamo svojih suboraca i prijatelja te posebno našeg branitelja s ovog područja Stjepana Košanskog koji nas je napustio prerano – rekao je domaćin, načelnik Jutriša. Zato druženje i nosi naziv Memorijal Stjepan Košanski.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je ova godina specifična jer osim što svake godine obilježavamo najblistavije datume novije hrvatske povijesti, Bljesak, Oluju, Maestral, ove obilježavamo i 30. godina od osnivanja Oružanih snaga RH.  - Ovo je posebna prilika da se prisjetimo svih onih koji su dali živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Da se prisjetimo i njihovih obitelji, ali i svih onih čije posmrtne ostatke još tražimo – rekao je župan. Ponovio je i kako je doprinos Zagoraca u Domovinskom ratu puno veća nego što je to prezentirano.

Pohvalio je i rad i energiju predsjednika UDVDR KZŽ Josipa Horvatina. – Kad Horvatin i ekipa organiziraju druženje, medalja ima kao na Olimpijskim igrama –  našalio se Kolar. Župan je najavio i odlazak u rujnu s braniteljima u Vukovar.

Ovom prigodom je UDVDR KZŽ donirala DVD-u Prišlin kompjutorsku opremu. Položeni su i  vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima te na groblju u Lastinama.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook