Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovo je nova državna cesta jedne od najjačih poslovnih zona na sjeverozapadu županije

To je zasigurno projekt državnog karaktera, jer ova poslovna zona „ hrani „ veći dio KZŽ te ozbiljno puni državni proračun - ističe Jutriša


Završena je prva etapa prve faze izgradnje nove državne ceste DC 233 kroz poslovnu zonu Drajža. Nova cesta duga je 1600 metara i proteže se do tvrtke Omco. Usporedno s tim, Hrvatske ceste nastavljaju s projektiranjem preostalog dijela nove ceste koja će ići sve do graničnog prijelaza u Malom Taboru, u duljini od oko 2.7 kilometara.

Poslovna zona s više od 1000 zaposlenih
Nova cesta prolazi rubnim dijelom rijeke Sutle kroz jednu od najjačih poslovnih zona na sjeverozapadu Krapinsko – zagorske županije, u kojoj je zaposleno više od 1.000 ljudi. Da bi se stvorili uvjeti za početak gradnje ove prometnice potrošen je dugi niz godina uvjeravanja odgovornih u potrebitost takvog rješenja. Uz to općina je također odradila veliki dio pripremnih aktivnosti od projektne dokumentacije do konačno i građevinske dozvole.

- Poslovna zona nije imala cestovni prilaz. Koristila se općinska nerazvrstana cesta koju su koristili građani i gospodarstvo istovremeno – naglasio je Jutriša. Zahvalio je svima koji su prepoznali značaj ovog projekta za gospodarstvo, premijeru, ministru prometa i dužnosnicima KZŽ , a koji su dio vladajuće strukture države. To je zasigurno projekt državnog karaktera, jer ova poslovna zona "hrani" veći dio KZŽ te ozbiljno puni državni proračun – zaključuje Jutriša.

Do kraja godine početak izgradnje rotora
U fazi projektiranja napravljena je i jedna greška zbog koje kod visokog vodostaja rijeke Sutle dovodi do plavljenja okolnih terena u većim razmjerima nego je to prije izgradnje ceste. Načelnik se nada da će se taj problem u suradnji s projektantom, Hrvatskim vodama i Hrvatskim cestama riješiti na odgovarajući način. Načelnik se nada i skorašnjem početku izgradnje rotora kao silaz s državne ceste DC – 206, Donji Hum – Pregrada, kao i izgradnja 300 metara spojne ceste na novu prometnicu kroz poslovnu zonu – ističe načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša. Radove izgradnje nove ceste izvodi tvrtka Colas, a financiraju Hrvatske ceste.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program