Prethodni članak
Sljedeći članak

Počela realizacija važnog projekta na području općine Humu na Sutli

Jedan je to od projekata koji je financiran sredstvima iz EU fondova


Trenutno su aktivni radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Humu na Sutli, na jednom od projekata koji je financiran sredstvima iz EU fondova. Reciklažno dvorište gradi se na prostoru iznad Vetropack Straže. Izvođač radova je MB-transgradnja d.o.o. iz Krapine. Podsjetimo, na otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga koji je objavljen od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Hum na Sutli prijavila je projekt „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Humu na Sutli“. Projektni prijedlog izgradnje reciklažnog dvorišta prošao je kroz četiri faze postupka provjere te je od strane gore navedenog Fonda 26. rujna 2017. godine uslijedila Odluka o financiranju „ Izgradnja reciklažnog dvorišta – Hum na Sutli.

Kohezijski fond

Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda iznosi 85%, odnosno maksimalni iznos prihvatljivih troškova projekta iz Kohezijskog fonda je 2.869.459,75 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 3.516.585,00 kuna, iznos od 647.125 kuna Općina Hum na Sutli osigurala je zadnjim rebalansom proračuna Općine Hum na Sutli. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do sada je financirao troškove izrade projektne dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta u Humu na Sutli u 100 - postotnom iznosu odnosno 113.125,00 kuna. U Općini Hum na Sutli izgradit će se tako reciklažno dvorište površine 3302 m2 na osnovu glavnog projekta kojeg je izradila tvrtka HRŠAK&HRŠAK d.o.o. iz Zagreba. Sa sjeverne i istočne strane čestice nalazi se postojeće odlagalište otpada i tvornica Vetropack. Na sjevernom dijelu čestice nalazi se postojeći objekt – sortirnica iskoristivog otpada.

Razvrstavanje i skladištenje

Reciklažno dvorište je građevina komunalne namjene namijenjena razvrstavanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada i ima značajnu ulogu u ukupnom sustavu gospodarenja otpadom kao poveznica kojom jedinice lokalne samouprave osiguravaju vezu između građana, ovlaštenih sakupljača i ovlaštenih obrađivača. Reciklažno dvorište sastojat će se od dva platoa, manjeg na sjeverozapadnom dijelu čestice na kojem će se smjestiti kontejneri za odlaganje stakla i staklene ambalaže, te većeg platoa površine 582 m2 na južnom i jugoistočnom djelu čestice gdje će se smjestiti ostali kontejneri za privremeno odlaganje otpada. Na katastarskoj čestici reciklažnog dvorišta postoji već sortirnica otpada gdje se vrši prikupljanje papira, kartona, plastike, papirne, kartonske i plastične ambalaže, te se unutar reciklažnog dvorišta neće postavljati posebni spremnici za tu vrstu otpada.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA NA CESTAMA:...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program