Prethodni članak
Sljedeći članak

Pet najvećih tvrtki iz Huma na Sutli Dječjem vrtiću Balončica doniralo opremu vrijednu 10.648 eura

Donacija za poboljšanje uvjeta boravka djece


Vetropack Straža d.d., OMCO Croatia d.o.o., DW Reusables Hum d.o.o., BDF Servis d.o.o. i GP Špiljak d.o.o. ovogodišnju zajedničku donaciju namijenili su unapređenju rada dječjeg vrtića i poboljšanju uvjeta boravka djece. 

Ukupne vrijednosti 10.684,92 eura, donacija obuhvaća inovativni namještaj, poput novih centara za igru, ormara, dječjih tepiha, stolova i stolica, stvarajući siguran i poticajan prostor u kojem će djeca imati priliku razvijati svoju kreativnost, socijalne vještine te motoričke sposobnosti. Osim toga, darovana tehnološka oprema, uključujući računala, LED projektor i televizor, bit će korištena za obogaćivanje obrazovnog iskustva, omogućavajući djeci pristup novim informacijama i tehnologijama.  Profesionalni parni čistač, također dio donacije, olakšat će djelatnicima vrtića održavanje visoke razine čistoće i sigurnosti prostora u kojem djeca borave.

Na samoj primopredaji, ravnateljica vrtića Snježana Žerjav u ime svih djelatnica vrtića i djece zahvalila je humskim poduzetnicima: „Ovim angažmanom i donacijom pokazali su da prepoznaju i cijene naše djelovanje i značajno su nam pomogli u ostvarenju naših ciljeva i naše vizije. Od srca im hvala!“  U vrtić je upisano 165 djece i o njima se brinu 24 djelatnika, i to na dvjema lokacijama – u matičnoj ustanovi i dislociranoj jedinici u Prišlinu. Rad je organiziran u 7 odgojno-obrazovnih skupina, od čega su dvije jasličke i pet vrtićkih. Broj djece iz godine u godinu raste i kapacitet vrtića više ne zadovoljava potrebe lokalne zajednice, zbog čega je u narednoj godini u planu prostorno proširenje za tri vrtićke grupe.

U ime donatora, okupljenima se obratio Darko Ranogajec, direktor tvrtke OMCO Croatia: „Ovo nije samo donacija, ovo je poruka zahvalnosti djelatnicama vrtića na podršci i stvaranju budućih generacija, kao i pružanju ljubavi našoj djeci i unucima.“  Načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša također je zahvalio donatorima na kontinuiranoj podršci lokalnoj zajednici – ne samo kroz ovu donaciju, već i sve ostale inicijative tokom godine, kao i djelatnicama vrtića na njihovom predanom radu. 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook