Prethodni članak
Sljedeći članak

NOVI DETALJI UBOJSTVA IZ HUMA: Invalida Zvonka sin ubio nožem s leđa; susjedi kažu: "Zvonko je bio jako dobar čovjek"

Sumještani su puni hvale za ubijenog Zvonka, dok za sina kažu da je "bio problematičan"

  • ubojstvo hum na sutli

    Foto: Rikard Jadan/Zagorje.com


Fotografija obiteljske kuće u kojoj se desilo stravično ubojstvo

Još uvijek nema službenih informacija o detaljima sinoćnjeg ubojstva koje se dogodilo u Humu na Sutli, točnije, humskom naselju Zalug, no kao što smo već izvještavali danas tijekom dana, policija je na dojavu Hitne pomoći u obiteljskoj kući pronašla mrtvo tijelo 55-godišnjaka, te je potom privela mladića (25) kojeg sumnjiči za počinjenje ubojstva.

UBOJSTVO U HUMU NA SUTLI: Priveden mladić pod sumnjom da je ubio 55-godišnjaka

Ubrzo nakon policijskog priopćenja, koje je bilo vrlo šturo zbog činjenice da je kriminalističko istraživanje još uvijek bilo u tijeku, neslužbeno smo doznali od mještana Huma da je ubijen Zvonko K. (55), a da je policija za ubojstvo osumnjičila te privela njegovog sina (25), što nam je u konačnici naknadno neslužbeno potvrdio i izvor blizak policijskoj istrazi.

Doznali smo odmah i da je Zvonko bio invalid koji je prije nekoliko godina ostao bez ruke te da su i on i sin živjeli u obiteljskoj kući.

Za sinoćnje ubojstvo invalida Zvonka (55) osumnjičen je njegov sin (25), kojeg je privela policija

Tijekom dana posjetili smo i malo humsko naselje Zalug, u kojem i dalje vlada šok i nevjerica, ali i velika tuga. Naime, mnogi su susjedi povezani s obitelji ubijenog Zvonka, bilo rodbinskim ili prijateljskim vezama, tako da je razumljivo da nisu krili niti suze, a teško im je bilo i govoriti o samom događaju, kao i o odnosima ubijenog Zvonka sa svojim sinom, kojeg se sumnjiči za ubojstvo.

- Kad smo čuli da se nekaj dogodilo Zvonku, prvo sam pomislila da si nije žile prerezal. Onda smo čuli da je sin ubil oca. A zakaj se to dogodilo, pitaj Isusa, Boga, Krista. Znate, mali je puno pil. Dejčec je pil kaj hiljadu vragov. Ali ne znam ja baš da su oni bili stalno u nekakvoj svađi. To ne znam. Sin si je zrihtal tavanski stan i gore je živel. A zdej je v reštu – ispričala nam je susjeda još uvijek u nevjerici.

Drugi sumještanin rekao je kako je otac Zvonko bio izrazito vrijedan i dobar čovjek, dok je sin, tvrdi sumještanin, oduvijek bio pomalo problematičan.

- Dečko je oduvijek je bil problematičan. Uvijek. Bil je meter i žilet, a viš kaj je napravil. Kolko sam ja čul, nekaj su se posvađali i hpičil ga je odostraga z nožem. Šteta da se u tom šoku nitko nije snašel i zel pojas i zvezal ga gore, možda bi ostal živ. Šteta. A da znaš koji dobar čovek je bil. I skrben muž. Živel je bez ruke, ali tak kulturno i fino. Ja sam hiljadu puta bil s njim. Kad sam ja to danas čul, ja to nisam mogel verovati. Otišlo je ovo sve u pi*ku materinu. Ova korona i ovo sve.... Toga bu sve više i više – ispričao nam je jedan mještanin, prijatelj ubijenog Zvonka.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook