Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području Huma na Sutli u tijeku važne investicije na izgradnji komunalne infrastrukture

Radno je na području općine Huma na Sutli


Završena je rekonstrukcija općinske ceste u dužini 5,5 km na potezu od naselja Lupinjak – Klenovec do Taborskog. Cesta je u potpunosti izgrađena ovih dana, uskoro se podnosi zahtjev za tehnički pregled iste te u konačnosti dobivanje uporabne dozvole. Navedena cesta je prije svega namijenjena građanima koji žive u navedenim naseljima ili neposredno uz navedenu prometnica, mada je ona istovremeno i poveznica dviju državnih cesta DC - 207 i DC - 206. Navedena cesta je uglavnom financirana europskim sredstvima od cca milijun eura te jednim manjim iznosom iz općinskog proračuna. Projekt je provođen preko Ministarstva poljoprivrede, odnosno Agencije za plaćanje, a u sklopu mjere poboljšanja uvjeta života u ruralnim područjima – rekao je načelnik Zvonko Jutriša. To je ujedno i najveći projekt u smislu financiranja na području općine. Radove je izvela tvrtka MB – trans gradnja iz Krapine, a projektnu dokumentaciju, kao i nadzor nad izvođenjem radova tvrtka Hršak & Hršak iz Zagreba.

 

Izgradnja nogostupa

Rekonstruira se dio državne ceste DC – 229 u Prišlinu. Rekonstrukcijom je obuhvaćeno cca 1.2 km ceste uz koju se izvodi i oborinska odvodnja, kao i izgradnja nogostupa. Radove izvode dvije tvrtke ŽUC – Zagrebačke županije i MB – trans gradnja. Najveći dio financijskog tereta otpada na Hrvatske ceste, 400.000 kuna je sufinanciranje MRRFEU te dio iz općinskog proračuna. Obnova te ceste je vrlo važna s obzirom da ona povezuje Gornji Hum sa Rogaškom Slatinom (SLO), a isto tako cesta dalje nastavlja Sutlanskom dolinom uz buduće jezero prema Zagorskim Selima, Kumrovcu i dalje do Zaprešića. Ovih dana započela je i izgradnja dijela nogostupa uz ŽUC – ovu cestu prema samostanu Poredje u dužini cca 200 m. Izgradnja se sufinancira od strane MRRFEU sa 300.000 kn, ostalo su sredstva Općine. Od značajnih investicija na komunalnoj infrastrukturi je i izgradnja dijela nogostupa uz državnu cestu DC – 207 na potezu Rampa - Strmec (prva faza) te dio uz ŽUC – ovu cestu Rampa - Sv. Vid - Klenovec. - Riječ je o cesti sa izrazito intenzivnim prometom, s obzirom da dnevno po istoj prođe i do 200 šlepera te veliki broj osobnih automobila iz pravca Krapine, a koji dolaze na posao u humske tvrtke. Izgradnjom nogostupa značajno će se poboljšati sigurnost prometa pješaka (naročito školske djece) koji za sada moraju ići rubnim dijelom izuzetno prometne ceste - ističe načelnik.

Dislocirani odjel vrtića

Značajno je spomenuti izgrađeni dio dislociranog dječjeg vrtića Balončica u Prišlinu. - Riječ je o temeljitoj rekonstrukciji dijela gospodarske zgrade župnog dvora župe Prišlin. Moram posebno zahvaliti na susretljivosti vlč. Damiru Ivaneku koji je podupro našu ideju o rekonstrukciji te zgrade za potrebe odvijanja vrtićkih aktivnosti. Moram naglasiti da su se posljednjih 4 godine uložila značajna sredstva u proširenje centralnog vrtića, kao i u adaptaciju starog dijela vrtića. Kapacitet vrtića je bio 105 djece pa smo iza toga dogradili preko 200 kvadrata novog prostora za mogućnost prihvata 150 djece. Na sreću pokazalo se da i to nije dovoljno, pa smo donijeli odluku o dislociranom vrtiću u Prišlinu. Vrtić u Prišlinu izgrađen je sukladno svim najvišim standardima koji se danas moraju poštivati. Kapacitet dislociranog vrtića je 25 – tero djece. Moram napomenuti da smo istovremeno izvodili adaptaciju centralnog vrtića te rekonstrukciju u Prišlinu. Rekonstrukciju smo odradili vlastitim sredstvima, dok smo za aktivnosti na centralnom vrtiću pomognuti od Ministarstva za demografiju sa 800.000 kuna – rekao je Jutriša.

 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Večeras od 22:00 do 01:00 sati u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, zbog radova. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA A2 Zagreb-Macelj: -do 15.studenog zbog radova sanacije mosta CONEC na 19.+270 u smjeru Zagreba zatvor...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program