Prethodni članak
Sljedeći članak

MILANOVIĆ U VETROPACK STRAŽI: 'Već je pomalo frustrirajuće što niti jedna vlada, pa ni moja, ne uspijeva popraviti izvozne brojke'

U tvrtci Vetropack Straža održava se 30. susret Liderovog Kluba izvoznika, a glavni gost je predsjednik Zoran Milanović


U tvrtci Vetropack Straža danas se održava 30. susret Liderovog Kluba izvoznika. Glavni gost susreta je predsjednik Zoran Milanović, a na susretu sudjeluju i predstavnici članica Kluba izvoznika u kojem je 20 značajnih izvozno orijentiranih kompanija te tvrtki i institucija koje podupiru izvoz. Tema predsjednikova obraćanja na susretu je bila ‘Uloga izvoza u gospodarskom rastu i oporavku – što nas očekuje’, dok je Manuela Tašler, zamjenica glavnog urednika Lidera i voditeljica Kluba izvoznika predstavila ‘Kontrolne točke izvoza i ocjene izvozne klime’.

 

Direktor Vetropack Straže Tihomir Premužak predstavio je tvrtku koja je dio švicarskog koncerna koji operira u 7 zemalja, a imaju 8 tvornica. Centrala im je u Švicarskoj. Godine 1966. promoviran je njihov poznati logo koji se može vidjeti na bocama, nakon toga je osnovan holding. Godine 86.’ Vetropack je krenuo iz Švicarske u prve akvizicije, a 1996. Preuzeo je Vetropack Stražu. Diektor Premužak rekao je kako proizvode za sve internacinalne kupce, 2019. prodali su preko 5 milijardi proizvoda .Vetropack je rastao preuzimanjem drugih tvornica i povećavanjem vlastitih kapaciteta.

Premužak se osvrnuo sadašnju gospodarsku situaciju uzrokovanu COVID-om 19.

- Nama se situacija preko noći promijenila. Iz situacije u kojoj smo imali manjak kapiceteta došlo je do situacije gdje smo počeli proizvoditi robu za lager. Vjerujemo da se neće dogoditi taj drugi lock down u jesen tj. da ćemo svi skupa pametnije reagirati i izbjeći ponovni pad cijelog gospodarstva. S druge strane vjerujem da se u 2021. godini možemo lagano vratiti u prodajne količine i rezultate kakve smo imali 2019. godine i prijašnjih godina te da 2022. i 2023. slijedi povratak na daljnji razvoj i ekspaznije – naglasio je direktor Premuužak.

 

Milanović je govorio o ulozi izvoza u gospodarskom rastu i oporavku, a novinari su ga pitali vjeruje lid a je nova vlast u stanju popraviti te brojke. -Trebala bi, govorimo o robnom izvozu, o opipljivim proizvodima, to je već pomalo frustrirajuće što niti jedna vlada nije uspjela, pa ni moja. Moja je imala neke druge teške izazove, nama su i uvoz i izvoz narasli ulaskom u EU, gospodarska aktivnost je veća, međutim, omjer je i dalje nepovoljan. Da nema turizma, sektora usluga, Hrvatska bi imala ozbiljnih problema – odgovorio je Milanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora NOVIGRAD i odmorišta VUKOVA GORICA u smjeru Dubrovnika. Molimo korisnike za strpljenje. Prometna nesreća na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora BREZNIČKI HUM i čvora KOMIN...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program