Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO, BRAVO, BRAVO! HGSS i DVD Đurmanec spasili psa nakon šestosatne akcije


Na području Podbrezovice u općini Đurmanec u subotu se odvijala velika akcija spašavanja u kojoj su odim vatrogasaca DVD-a Đurmanec ordinirali i HGSS-ovci Stanice Zlatar Bistrica.

U akciji spašavanja psa sudjelovao je HGSS Stanica Zlatar Bistrica. Kako su rekli za sjever.hr, zaprimili su poziv preko Centra 112, a prijavu je dao mještanin koji je čuo lajanje psa, negdje na stijeni, već nekoliko dana.

–Izašli smo na teren s lokalnim DVD-om Đurmanec i njihovim zapovjednikom. Pas se nalazio na litici od 35 metara. S obzirom na to da se radilo o većoj pasmini, tipa švicarskog ovčara za kojeg smo iz sela dobili informaciju da je agresivan prema ljudima, tražili smo pomoć dežurnog lokalnog veterinara i Udruge 'Luč Zagorja', koji također dolaze u takvim situacijama na intervenciju. Pas je bio usred stijene i dobio je sredstvo za smirenje, odnosno za sediranje. Podigli smo ga sa stijene uz pomoć članova DVD-a Đurmanec – istaknuli su iz HGSS-a Stanice Zlatar Bistrica i dodali kako je akcija traja šest sati zbog traženja lokacije.

-Kad smo saznali o kakvoj se vrsti psa radi, čekali smo skoro tri sata da dođe netko u vidu veterinarske službe kako bi psa mogli pripremiti za transport. Na kraju je sve uspješno završilo i pas je spašen – pojasnili su.

Zapovjednik DVD-a Đurmanec Zlatko Pavić kazao je kako akcija ne bi bila moguća bez pripadnika HGSS jer se pas zaista nalazio na jako nepristupačnom terenu.

-Prije nekih 10-ak godina blizu ove stijene dogodila se slična akcija spašavanja, koja je također završila sa sretnim završetkom u kojoj je isto bio spašen jedan pas – zaključio je Pavić za sjever.hr.

Još članaka iz "Hrvatska"

Facebook