Prethodni članak
Sljedeći članak

Crkva napala dječju predstavu za Noć vještica, šoping-centar je brzo otkazao


U poznatoj igraonici Happyland gdje se 31. listopada trebala održati dječja predstava povodom Noći vještica, održati se neće i to nakon prozivki iz lokalne crkve, a onda i zbog negodovanja jednog dijela javnosti.

"Dragi župljani, braćo i sestre,
prilažemo obavijest koja je na više mjesta postavljena u centru "Dalmare". U dječjoj igraonici "Happy Land" održat će se 31. listopada 2023. razne aktivnosti (gatanje u kuglu i karte, fotografiranje s vješticom Gatom...). U takvim igraonicama roditelji obično nemaju pristupa i aktivnosti su povjerene osoblju igraonice. Živimo u demokraciji i svatko ide gdje želi ići. Naša je dužnost i pravo jasno reći da koketiranje s okultnim stvarnostima ili prakticiranje tih istih stvarnosti nema veze sa štovanjem Boga. Upravo suprotno, na taj se način ne štuje Boga i njegovu svemogućnost. Dobro kaže naš narod: “Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju", napisali iz lokalne Župae sv. Jeronima.

Iz šopinga-centra su se javili u subotu ujutro i kazali kako otkazuju događaj.

"Dalmare shopping centar najavio je event koji se trebao održati u igraonici Happyland. Kako smo zbog najavljenog eventa naišli na kritiku dijela javnosti, odlučili smo otkazati event te ovim putem upućujemo isprike svima koji su se na bilo koji način osjetili uznemirenima zbog najave istog. To nam svakako nije bila namjera, jer event je trebao biti edukativnog karaktera s interaktivnom pričom i porukom kako dobro pobjeđuje zlo i mržnju", napisali su.

Još članaka iz "Hrvatska"

Facebook