Prethodni članak
Sljedeći članak

Završeni radovi na rušenju stare škole u Hrašćini, i postavljeni temelji za novi društveni dom

Sve je spremno za drugu fazu radova


Najveći je prioritet i najveća želja u Općini Hrašćina gradnja dječjeg vrtića. Potrebe su velike, jer brojni roditelji svoje mališane moraju smjestiti u vrtiće i čuvaonice u drugim JLS. – Čekamo raspisivanje natječaja preko nacionalnog programa za oporavak i otpornost i pripremamo se za prijavu. Nadam se da će to biti riješeno, jer to nam je nabitnija stavka – kaže načelnik Općine Hraščina Branko Tukač, dodajući da Općina ima svoje zemljište za tu namjenu, pored sportske dvorane. Radi se o 6000 kvadrata, a uz vrtić, uredilo bi se na tom prostoru u dječje igralište.

Stara škola srušena
Dva manja igrališta uredila bi se i u parku u središtu Trgovišća. Naime, kreće se u projekt uređenja parka preko natječaja LAG – a Prizag. – Troškovi uređenja parka i prostora oko spomenika bili bi oko 300 tisuća kuna ukupno, a preko LAG – a mogli bismo dobiti 140 tisuća kuna – najavio je Tukač. A radi se i po mjesnim odborima. Općina Hrašćina planira izgraditi dva nova društvena doma, u mjesnim odborima Hrašćina i Gornji Kraljevec. Radovi u Hrašćini već su započeli. - Najprije smo morali dobiti staru školu u Hrašćini od Županije odnosno naše škole u svoje vlasništvo, da bismo mogli početi raditi projektnu dokumentaciju. Taj smo projekt prijavili preko Ministarstva regionalnog razvoja i tu smo dobili skromnih 100 tisuća kuna. Stara je škola srušena, a na njenom će mjestu niknuti novi društveni dom – kaže načelnik. Iskopani su temelji, zalijani, nasipan kameni materijal i sve je spremno za drugu fazu radova. Površina je 12 puta 14 metara, a vrijednost tih prvih radova 240 tisuća kuna.

MO Gornji Kraljevec

– Nastavak radova očekujem na proljeće, a ukupni troškovi bili bi oko 900 tisuća kuna. Čekamo da Ministarstvo regionalnog razvoja raspiše novi natječaj i bio bih prezadovoljan da ove godine uspijemo sagraditi zidove i staviti konstrukciju pod krov – kaže načelnik. Dom bi imao bi veću salu, oko 70 kvadrata, za sastanke, manje priredbe i druženja, zatim malu blagovaonu i sanitarni čvor, prostor za peć na pelete i natkriti vanjski dio s terasom. - Takav slični dom ćemo raditi i u MO Kraljevec, pripremamo za projektnu dokumentaciju. Bio bi veličine 180 kvadrata, a ispod njega i još 170 kvadrata rohbau gradnje za skladištenje. Tu se onda otvaraju razne mogućosti, uređenje i vinskog podruma, psrostora za udruge i sl – kaže načelnik.

Još članaka iz "Hrašćina"

Facebook