Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređeno krovište zgrade vijećnice, pošte i ambulante, a od obnove Doma kulture se ne odustaje


Načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač zadovoljan je uređenjem krovišta na zgradi vijećnice, pošte i ambulante.

– Bilo je zaista dotrajalao, a sada je taj posao gotovo završen, kompletno je obnovljeno, postavljeni su žlijebovi, novi pokrov od lima, a samo još treba postaviti gromobran i kapice za dimnjake. Lijepo izgleda – kaže načelnik. Troškovi su bili oko 69.000 eura ukupno, od čega 50 posto plaća Općina, a ostatak Dom zdravlja i Hrvatska pošta. U tom dijelu ima posla i dalje.

Preko natječaja LAG – a rekonstruirat će se prozori na vijećnici te urediti dio unutrašnjosti, gdje bi se spustili stropovi i uredilo par prostorija koje bi mogle koristiti udruge. – To bi bio turističko – edukativni centar. Zatim bi se uredio prostor oko same zgrade, što bismo napravili u suradnji sa ŽUC – om KZŽ, a koštalo bi nas oko 20.000 eura. Uredio bi se ulaz, napravio dio parkirališta te bi se proširila cesta koja bi bila prilaz budućem Astro – centru – pojašnjava Tukač. Preko natječaja LAG – a rekonstruiralo bi se i groblje odnosno uredila staza i okoliš oko spomenika i samog postolja. Vrijednost je 27.000 eura, a preko LAG – a ostvarilo bi se 22.000.

Velika i dugogodišnja želja je i uređenje same zgrade u kojoj je smještena Općina i Dom kulture u centru Trgovišća, a za što se Općina javljala na nekoliko natječaja. – Uporni smo, javili bismo se sada preko Ministarstva kulture, koje je otvorilo natječaj, no nisu još same prijave. Sada nema potrebe stavljati vrtić u projekt, što je ranije bio slučaj, već bi se samo zgrada uredila za udruge, manifestacije, s lijepom velikom salom. Prijave bi počele u travnju i trajale do kraja godine. Projektnu dokumentaciju imamo spremnu i mislim da nema razloga da ne prođemo – kaže načelnik Branko Tukač. Građevinska dozvola i projektna dokumentacija spremna je i za društveni dom u Kraljevcu, što je vrijednost od oko 300.000 eura. Županija radi na projektu Astro – centra, što je također veliki projekt, a dokupila je i zemljište oko obilježja pada meteorita kao bi se i tamo uredili određeni sadržaji.

- Htjeli bismo napraviti i vidikovac i iznad vinarije Vinski Vrh, pregovaramo s vlasnicima zemljišta, ne treba nam puno zemlje, a javit ćemo se i na natječaj Ministarstva graditeljstva, da uredimo cesticu do Lovačkog doma koji se puno koristi. Puno je planova, radova i nadam se da će se to sve ostvariti – optimističan je načelnik.

Još članaka iz "Hrašćina"

Facebook