Prethodni članak
Sljedeći članak

Zajedno za eko zavičaj: Vrtićevci vas pozivaju na edukativnu javnu tribinu i radionice


Dječji vrtić Jurek Gornja Stubica poziva sve zainteresirane na javnu tribinu i radionice nazvane 'Zajedno za eko zavičaj'.

Svrha radionica je podizanje razine ekološke svijesti djece i odraslih te podizanje svijesti o važnosti očuvanja sjemena i poticanje poljoprivredne djelatnosti.

Stoga će se tako u srijedu, 22. ožujka, s početkom u 16.30 sati u prostorima 'Jureka' održati interaktivna prezentacija kojom se djeci i odraslima objašnjava razlika između smeća i korisnog otpada, štetnost smeća za okoliš i ljudsko zdravlje te proces recikliranja kroz "putovanje otpada od kućanstva do tvornica za reciklažu".
Potom slijede radionice "alternativno" recikliranje, odnosno kreativno iskorištavanje otpada za izradu igračaka što potiče na kreativnost i pobuđuje maštu, oslikavanje vlastitih platnenih vrećica za kupovinu i EKO KVIZ znanja u kojem zajedno sudjeluju djeca i roditelji.

U sklopu ovog događanja moći ćete i razmijeniti sjemenje, sadnice, reznice, lukovice, trajnice, a ciljem širenja i očuvanja povrtnih, voćnih i ostalih biljnih ljekovitih i aromatičnih vrsta, a osobito starih sorti na području Gornje Stubice. Kod ove aktivnosti jedino što se posebno moli jest da sjemenje i lukovice stavite u papirnatu vrećicu ili staklenku i napišete ime sorte (a bilo bi poželjno ukoliko biste mogli dati i nekoliko uputa za sadnju i uzgoj. Reznicama i sadnicama potrebno je zaštititi korijen i također napisati ime sorte.Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook