Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski gin osvojio zlato u jakoj europskoj konkurenciji!


Kajlander, zagorski gin koji se proizvodi u Frajtag fluid destileriji u Gornjoj Stubici, odnio je dva zlata na međunarodnom ocjenjivanju u sklopu ZGrappa festivala – najprestižnijeg međunarodnog festivala rakije i likera koji se 13. i 14. listopada održava u Zagrebu.

U kategoriji ginova, među dvjestotinjak uzoraka iz regije i Europe, oba prijavljena gina Igora Frajtaga osvojila su zlato.

Šampionsko mjesto 'izmaklo' je Frajtagu za svega jednu desetinu boda, no Stubičanec je na dva zlata itekako ponosan, što nam je otkrio i prilikom razgovora u njegovoj destileriji, gdje smo ga posjetili.

-Odličan rezultat, imati dvije zlatne diplome od sedam zlatnih koliko je dodijeljeno na natjecanju! Izgleda da sam na dobrom putu do vrhunskog gina – ispričao nam je Igor Frajtag ponosno.

Što nam je sve otkrio o svojim počecima proizvodnje gina, po čemu je njegov gin poseban, kakvi su mu planovi za daljnju proizvodnju, ali i odakle naziv brenda 'Kajlander', možete pročitati u reportaži koju smo snimili u destileriji u Gornjoj Stubici, u idućem izdanju Zagorskog lista.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook