Prethodni članak
Sljedeći članak

Večeras počinje prvi zagorski rock festival u Oršiću: Stiže i hrvatska rock diva!


Ljetna pozornica dvorca Oršić ove će godine, po prvi puta, ugostiti prvi zagorski rock and blues festival nazvan ‘Rock and roll Z brega na dol’. Rock and roll i blues utkani su u zagorske gene što dokazuje i činjenica da su iz ovih krajeva dolazili i dolaze sjajni glazbenici – instrumentalisti i vokalisti, od kojih su neki stekli svjetsku slavu, a nastupit će na ovom festivalu.

Festival će se održati 1. i 2. rujna, a ugostit će eminentna imena hrvatske rock i blues scene. Tako će u petak, 1. rujna, od 20 sati nastupiti Zdenka Kovačiček trio, zatim Koliba Band ft. Krešo Oremuš, Mario Huljev i High School Gand Band te zbor Vitez iz Konjščine.

Subota, 2. rujna od 19 sati donosi nastup Vedrana Božića i Rock Mastersa, zatim benda Adrenalica te Westsidersa. Prvi je to festival ovakvog tipa na ovim prostorima, s naglaskom na zajedničkoj suradnji svih izvođača.

-Ono što je posebnost festivala, jest da neće imati klasičan protokol da će se izvođači svake večeri izmjenjivati jedni za drugima na pozornici. Naglasak je na suradnji, što znači da će zajednički nastupati. Osim samostalnih, izvest će neke stvari zajedno – rekao je direktor Festivala Dobrivoj Posavec, koji festival organizira zajedno s par entuzijasta iz Zagorja te Multimedijalnim centrom 'Stub – klub'.

I dok vrhunsku Zdenku Kovačiček ne treba posebno najavljivati, baš kao ni domaćeg Krešu Oremuša, usnoharmonikaša svjetskog glasa ili pak Vedrana Božića koji je surađivao s grupama Time i Parni valjak, a imao je prilike svirati i s Jimijem Hendrixom, posebnost će svakako biti zbor Vitez koji će neke poznate rock skladbe izvesti u svom aranžmanu, kao i jedan od boljih vokala u Hrvatskoj Mario Huljev te mladi bend u usponu Westsiders, sastavljen od klinaca u dobi od 11 do 14 godina.

Festival su podržali Muzej seljačkih buna, Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, Krapinsko – zagorska županija, Grad Donja Stubica i Općina Gornja Stubica. Ulaz je besplatan, a početak je u 20 sati.

 

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook