Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz Dan planeta Zemlje: Nove stanovnice stigle u Dječji vrtić Jurek


Povodom Dana planeta Zemlje, ali i Općine Gornja Stubica, u Dječjem vrtiću Jurek pokrenuta je lijepa akcija, kojim se želi senzibilizirati najmlađe i podići im svijest o važnosti zaštite okoliša i promociji održivosti u prirodi.  

Zaslugom Općine Gornja Stubica, koja je inicirala ideju o proizvodnji glistina, DUDICA Stolarija Rusan iz Gornje Stubice izradila je i poklonila nam drveni okvir u kojem će se proizvoditi glistin.

OPG Razum iz Gornje Stubice darovao je dječjem vrtiću humus i gliste koje će sami hraniti organskim otpadom iz kuhinje i dvorišta.  – IZ OPG – a Razum su djeci, na razumljiv način, prezentirali da u nastajanju humusa gliste imaju ključnu ulogu, jer su jedan od glavnih organizama koji sudjeluju u procesu razgradnje organske tvari u tlu. Hrane se organskim materijalom poput lišća, trulog drveća te ostacima biljaka i stvaraju glistin te tako postaju nezamjenjivi sudionici u procesu stvaranja humusa i održavanja plodnosti tla – kaže ravnateljica vrtića Božica Hrestak.

Ravnateljica ističe i koliko je važno u vremenu kada je priroda osobito izložena negativnom utjecaju čovjeka, senzibilizirati djecu za održivi razvoj. – U tome vrtić i zajednica  imaju važnu odgojnu ulogu, a mi smo to i pokazali našom zajedničkom akcijom.  Svaki korak koji učinimo u zaštiti prirode, ma kako malen bio, može napraviti veliku razliku. Zato čuvajmo prirodu i njegujmo dobre međuljudske odnose - rekla je ravnateljica.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook