Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici na zanimljiv način obilježili Europski dan jezika, pogledajte što su izradili


Europski dan jezika obilježava se 26. rujna. Tog se dana, diljem Europe, posebna pažnja posvećuje važnosti učenja stranih jezika. U Osnovnoj školi Matije Gupca Gornja Stubica Europski dan jezika učenici su obilježili na zanimljiv način.

Na satovima Hrvatskog jezika i stranih jezika učenici su dizajnirali i tako reciklirali svoje stare majice. Na majice su pisali natpise, dodavali razne šare i crteže. Pisali su se natpisi vezani uz školu, obitelj, prijateljstvo, odabir budućeg zanimanja, citati iz omiljenih lektirnih djela, poslovice i fraze, pozdravi na različitim jezicima i mnogo drugih, kreativnih i lijepih poruka. U utorak, 26. rujna učenici su došli u školu odjeveni u majice koje su sami dizajnirali i proveli dan čitajući natpise na njima. Bilo je osobito zabavno prevoditi natpise s jezika koji se ne uče u školi.

Kako se cijela aktivnost ne bi svela samo na taj jedan dan te kako bi se dodatno predstavila kreativnost učenika, knjižničarka je napravila neobičnu izložbu u centralnom ulaznom prostoru škole. Majice s najzanimljivijim natpisima vise na užetima i bude zanimanje svih koji prolaze hodnikom. Pogledajte fotografije, a za detaljniji uvid u tekstove na majicama, dođite u Gornju Stubicu!

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook