Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Općine Gornja Stubica nije povećan ni smanjen već je došlo do preraspodjele među stavkama

Za izmjenu i dopunu Proračuna postojala su dva razloga: potres i odustajanje od izgradnje nekih dionica cesta.


Na sinoćnjoj 19. sjednici Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica, održanoj u vatrogasnom domu DVD-a Sveti Matej, Proračun Gornje Stubice doživio je svoju drugu izmjenu i dopunu. No, kako nam je rekao načelnik Općine Gornja Stubica, Jasmin Krizmanić, nije riječ o smanjenju ili povećanju Proračuna već o preraspodjeli unutar pojedinih stavaka. Za to su postojala dva razloga: potres i odustajanje od izgradnje nekih dionica cesta.
- Korigirali smo neke stavke koje se odnose na potres i predvidjeli stavke koje se odnose na pomoć, sanaciju štete od potresa i sve ostalo vezano uz potres – objasnio je načelnik Općine Gornja Stubica, Jasmin Krizmanić. Kad je o cestama riječ, odustalo se od gradnje nekih dionica zbog činjenice da će se graditi kolektori u sklopu projekta “Aglomeracija”. – Nije logično da izgradimo ceste prije jer će biti prekopane, pa će se graditi nakon izgradnje kolektora – objasnio je načelnik Krizmanić. Vezano uz II. izmjenu Proračuna izmjenjeni su i Planovi razvojnih programa, te II. izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2020. godini na području općine Gornja Stubica, II. izmjene i dopune Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u općini Gornja Stubica za 2020. godinu, II. izmjene Programa javnih potreba socijalne skrbi Općine Gornja Stubica za 2020. godinu, kao i II. izmjene Programa javnih potreba u kulturi Općine Gornja Stubica za 2020. godinu.

 


Na ovoj sjednici Općinsko vijeće jednoglasno je donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi kojom se obveze plaćanja komunalne naknade oslobađa obveznika komunalne naknade za poslovni prostor i obveznika komunalne naknade za stambeni prostor, kojemu je zbog više sile ili prirodne nepogode (požar, poplava, potres i slično) znatnije oštećen poslovni ili stambeni prostor i to do dana saniranja štete, ali najdulje na vrijeme od dvije godine. Također, donesena je i Odluka o donošenju Plana djelovanja Općine Gornja Stubica u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu.
Općinsko vijeće usvojilo je, većinom glasova, Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine i Planova razvojnih programa Općine Gornja Stubica za 2019. godinu, te Izvještaje o izvršenju Programa i to: Programa održavanja komunalne infrastrukture na području općine Gornja Stubica za 2019. godinu, Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Gornja Stubica za 2019. godinu, Programa socijalne skrbi Općine Gornja Stubica za 2019. godinu, Programa javnih potreba u kulturi Općine Gornja Stubica za 2019. godinu, Programa javnih potreba u sportu Općine Gornja Stubica za 2019. Godinu te Programa utroška sredstava od prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo za 2019. Godinu. Donesen je i Zaključak o prihvaćanju izvješća općinskog načelnika za razdoblje od 01. 07. do 31. 12. 2019. Godine.
Sjednici Općinskog vijeća uz vijećnike bili su i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gordana Jakopović te predstavnici Vijeća mjesnog odbora Sveti Matej II na čelu s predsjednikom Damirom Fučekom.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar puše i na autocesti A1 od južnog dijela tunela Sve...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program