Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisan je ugovor o radovima: Uskoro kreće sanacija dvaju opasnih klizišta

Problem klizišta u Gornjoj Stubici je velik, za sanaciju čeka još pet klizišta koja potencijalno ugrožavaju obiteljske kuće, a onda i ostala klizišta kojih je na području općine mnogo


Krajem siječnja kreće sanacija dvaju klizišta na području Gornje Stubice, za koja su potpisani ugovori s tvrtkom Vodoprivreda Zagreb d.o.o. Radi se o klizištima u naseljima Gusakovec i Jakšinec, koja su nastala prije nekoliko godina, a potresi su samo pojačali klizanje tla i stvaranje ugroze za obiteljske kuće. Procijenjena vrijednost radova je 190.761,32 eura, a sredstva su osigurana temeljem Poziva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za hitno obnavljanje pogođenih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla.

Načelnik Jasmin Krizmanić kaže kako Gornja Stubica, kao i mnogi drugi dijelovi Krapinsko – zagorske županije, ima velikih problema s klizištima, koje je potrebno sanirati. – Na ovaj isti program imamo prijavljena još dva klizišta, za koja je već donesena odluka o financiranju preko Ministarstva te čekamo potpisivanje ugovora, nakon čega krećemo s traženjem izvođača radova, a onda i s radovima – rekao je načelnik.

Istaknuo je kako su na području Gornje Stubice još tri klizišta, koja također stvaraju određenu ugrozu obiteljskim kućama, za koja je dokumentacija spremna te se čeka otvaranje natječaja na koji bi Općina te projekte sanacije mogla prijaviti.

Sanacijom ovih sedam klizišta zatvorio bi se ciklus od rješavanja problema sedam najopasnijih klizišta na području općine, no načelnik kaže kako to nisu sva klizišta koja su otvorena, ima i onih koja ne stvaraju posebnu ugrozu za obiteljske kuće te će ih njih biti potrebno sanirati, shodno financijskim mogućnostima proračuna, odnosno preko mogućih natječaja.

 

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook