Prethodni članak
Sljedeći članak

Pogledajte video i foto: Bila je to prava rock – blues večer uz velika glazbena imena!

Večeras slijedi druga večer festivala


Ljetna pozornica dvorca Oršić ove je godine, po prvi puta, ugostila prvi zagorski rock and blues festival nazvan ‘Rock and roll Z brega na dol’.

Jučer je održana prva večer festivala, a nastupili su mnogi sjajni glazbenici i vokalisti, od kojih su neki stekli svjetsku slavu. Pozornicu je svojim glasom ispunila Zdenka Kovačiček.

Na vrhu hrvatske glazbene scene Kovačiček je već 60 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Jedna je od najboljih hrvatskih jazz-rock pjevačica i izvođačica bluesa, a često ju nazivaju i prvom damom jazza.

Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama, čime je i oduševila publiku jučer u atriju dvorca Oršić.

Nastupio je i Koliba Band s Krešom Oremušom, zatim Mario Huljev i High School Gand Band te zbor Vitez iz Konjščine, koji su interpretaciji rock glazbe donijeli jednu posebnu notu.

Festival se nastavlja i večeras, od 19 sati nastupaju Vedran Božić i Rock Masters, zatim bend Adrenalica te Westsiders.

Prvi je to festival ovakvog tipa na ovim prostorima, s naglaskom na zajedničkoj suradnji svih izvođača.

-Ono što je posebnost festivala, jest da neće imati klasičan protokol da će se izvođači svake večeri izmjenjivati jedni za drugima na pozornici. Naglasak je na suradnji, što znači da će zajednički nastupati. Osim samostalnih, izvest će neke stvari zajedno – rekao je direktor Festivala Dobrivoj Posavec, koji festival organizira zajedno s par entuzijasta iz Zagorja te Multimedijalnim centrom 'Stub – klub'.

Festival su podržali Muzej seljačkih buna, Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, Krapinsko – zagorska županija, Grad Donja Stubica i Općina Gornja Stubica. Ulaz je besplatan.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook